NOVAK SE IGRAO TENISA SA TENISOM: Đoković pregazio Sandgrena i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa

Novosti online

01. 06. 2021. u 20:40 >> 23:07

NOVAK Đoković ubedljivo je savladao Tenisa Sandgrena sa 6:2, 6:4, 6:2 i domogao se drugog kola Rolan Garosa.

НОВАК СЕ ИГРАО ТЕНИСА СА ТЕНИСОМ: Ђоковић прегазио Сандгрена и пласирао се у друго коло Ролан Гароса

FOTO: AP

Lako, efikasno i raznovsrsno - tako bi se mogao ukratko opisati prvi meč svetskog broja jedan u Bulonjskoj šumi.

Bilo je svega u Đokovićevoj igri, forhend i bekhend vinera, drop šotova, aseva... Koliko je bio dominantan pokazuje i činjenica da mu rival nijednom nije oduzeo servis. Sa druge strane Novak je napravio ukupno pet brejkova.

Velika je šteta što na ovom meču nije moglo da bude publike na "Filip Šatrijeu" da vidi majstorsku igru najboljeg tenisera sveta.

Đoković je mogao i ranije da završi meč, ali nije iskoristio meč loptu na servis Amerikanca. No, dobio je naredni gem u kojem je servirao i slavio posle jednog sata i 57 minuta igre.

FOTO: AP/Tanjug

Protivnik Novaku u drugom kolu biće Urugvajac Pablo Kuevas.

TREĆI SET: Đoković - Sandgren 6:2, 6:4, 6:2

6:2 - Kraj meča! Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa.

5:2 - Produžio je Sandgren malo meč, nadamo se samo za jedan gem. Imao je Nole meč loptu, ali nije uspeo da je iskoristi.

5:1 - Gem nedostaje srpskom asu da se plasira u drugo kolo. Opet je protivniku dozvolio samo jedan poen.

4:1 - Još jedan brejk pravi prvi igrač sveta i time bi trebalo da bude otklonjena bilo kakva sumnja oko pobednika ovog susreta.

3:1 - Dobro je da Đoković lako dobija svoje servis gemove, u ovom je dozvolio samo jedan poen rivalu, a odservirao je i četvrti as.

2:1 - Nije uspeo malopre, ali jeste sada. Napravio je Novak brejk i krupnim koracima gazi ka prvoj pobedi na ovogodišnjem Rolan Garosu.

FOTO: AP/Tanjug

1:1 - Lako Đoković dobija gem i dolazi do izjednačenja. Pokušava Srbin što pre da završi meč i što manje vremena provede na terenu.

0:1 - Imao je Novak dve brejk lopta na startu trećeg seta, ipak Sandgren se izvukao i dobio uvodni gem trećeg segmenta meča.

DRUGI SET: Đoković - Sandgren 6:2, 6:4

6:4 - Uspeo je! Dobio je Novak 10. gem drugog seta i došao na set od trijumfa u prvoj rundi Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu.

5:4 - Graškama je Srbin poklonio gem rivalu i sada će on servirati da povede 2:0 i dođe na set od pobede i plasmana u drugo kolo Rolan Garosa.

5:3 - Posle nešto neizvesnijeg servis gema Nole lako dobija osmi u ovom delu meča i prebacuje pritisak na Amerikanca koji servira za ostanak u drugom setu.

4:3 - Drži se Sandgren još uvek. Dobio je treći gem u drugom setu, ali ako ne vrati brejk ubzo će biti 2:0 za Novaka.

4:2 - Imao je Tenis još tri prilike da rivalu oduzme servis i opet nije uspeo da to uradi, tako da Đoković i dalje održava prednost brejka stečenu na početku meča.

3:2 - Pokušava Nole da napravi drugi brejk, ali za sada odoleva Amerikanac u drugom setu.

3:1 - Najbolji igrač sveta čuva svoj servis na ovom meču. Sangren nije napravio napravio nijedan brejk.

2:1 - Opet je bilo neizvesno na servis Tenisa, ali je na kraju uspeo da dobije gem, no i dalje ima brejk zaostatka.

FOTO: AP/Tanjug

2:0 - Sa prvim brejk loptama se suočio Đoković, imao je Amerikanac 0:40, ali Nole je uspeo da se izvuče i potvrdi brejk.

1:0 - Baš kao i prvi i drugi set Đoković počinje brejkom. Za sada Novak na terenu zaista deluje odlično. Imao je Nole 15:40, spasao je to 66. igrač sveta, ali nije uspeo na kraju da dobije gem.

PRVI SET: Đoković - Sandgren 6:2

6:2 - Lako, efikasno i dobro! Tako je ukratko izgledao prvi set koji je odigrao najbolji teniser sveta u prvom nastupu na ovogodišnjem Rolan Garosu. Srbinu je 30 minuta bilo dovoljno da okonča uvodni deo igre.

5:2 - To je Nole! Kada treba pravi još jedan brejk i ima priliku da svojim servisom okonča prvi deo igre.

4:2 - Fanstastično Đoković igra gemove kada servira na početku meča, ne dozvoljava rivalu ni da pomisli da može da ga ugrozi.

3:2 - Sjajan gem - do sada najduži u meču i prvi koji se igrao na razliku, na kraju se Sandgren uz malo problema uspeo da sačuva servis.

3:1 - Kada je prvi reket sveta u elementu mnogo je teško igrati protiv njega. Ovo je taj meč i prava je šteta što nema publike na "Filip Šatrijeu" (zbog policijskog časa tribina se ispraznila u 21 sat). Odigrao je u dosadašnjem toku meča dva sjajna drop šota koja Amerikanac nije mogao da stigne.

FOTO: AP

2:1 - Upisao se i Sandgren na semaforu. Nije bilo problema za momka iz Tenesija da sada sačuva svoj servis.

2:0 - Ekspersno je Nole dobio svoj gem i potvrdio oduzet servis Amerikanca, tako da već od starta meča ima osetniju prednost.

1:0 - Prvi je Tenis servirao i Novak je odmah napravio brejk. Prvi reket sveta je jasno rivalu stavio do znanja da će se isključivo on pitati na ovom meču.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade