BRAVO MIOMIRE! Kecmanović iznenadio Evansa, posle preokreta do drugog kola RG

G. ČVOROVIĆ

30. 05. 2021. u 16:34 >> 21:01

POČELO je - pobedom. Miomir Kecmanović (48. ATP), koji je prvi od naših tenisera odigrao meč na ovogodišnjem Rolan Garosu, bio je u četiri seta bolji od 25. nosioca Danijela Evansa, rezultatom 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

БРАВО МИОМИРЕ! Кецмановић изненадио Еванса, после преокрета до другог кола РГ

AP Photo/Michel Euler

Nije, na samom startu, delovalo da će se ovaj dvoboj završiti trijumfom. Tačno pola sata bilo je potrebno tridesetjednogodišnjem Britancu da okonča prvi set u svoju korist, u kom je deset godina mlađi Kecmanović uspeo da inkasira svega jedan gem, i to posle 27 minuta, i vođstva Engleza od čak 5:0.

Pod vrelim pariskim suncem, ustao je Kecmanović sa stolice, bodreći sebe da može bolje, što je i pokazao. U drugom setu, teniski rulet se potpuno preokrenuo. Poveo je Srbin sa 3:0, i tu razliku sačuvao do kraja, dok je Evans svaki poen osvajao s mukom.

I u trećem setu, krenuo je naš teniser odmah osvajanjem gema na servis protivnika. Opet je vodio s 3:0. Ali, zatim su svi gemovi bili brejkovi! Dovoljno za vođstvo od 2:1 u setovima.

Brejkovima se nastavilo i u četvrtom setu, ali ovog puta u korist Britanca, koji je vodio sa 2:0. Nanizao je, zatim, Kecmanović pet gemova zaredom, servirao za pobedu, ali je trijumf morao nakratko da odloži. Na protivnikov servis, iskoristio je drugu meč-loptu, posle tri sata i pet minuta igre u kojoj je viđen lep tenis.

Miomir će prolaz u treće kolo tražiti protiv kolege iz reprezentacije Lasla Đerea koji je u pravom maratonu savladao Francuza Korantena Mutea sa 3:1.

Nina Stojanović nije uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira poražena od Nao Hibino iz Japana sa 7:6(4), 6:2.

Kao osvajač Srbija opena, Novak Đoković (1) je odradio prvi trening na terenima Rolan Garosa, a ovde pogledajte kako je taj trening prokomentarisala legendarna Monika Seleš. Svoj prvi meč na ovogodišnjem pariskom grend slemu Nole bi trebalo da odigra u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade