MALI VELIKI ČOVEK: Nagrada za najboljeg aktera finala zasluženo u rukama Kantea (FOTO)

Novosti online

30. 05. 2021. u 01:24

MOŽDA je Kai Haverc predriblao golmana Mančester sitija i postigao pobedonosni gol, možda mu je pas za taj pogodak uputio Mejson Maunt, možda je tu akciju osmislio Tomas Tuhel, ali svaki pravi ljubitelj fudbala zna da je titula šampiona Evrope od večeras na Stamford bridžu zahvaljujući Ngolou Kanteu.

МАЛИ ВЕЛИКИ ЧОВЕК: Награда за најбољег актера финала заслужено у рукама Кантеа (ФОТО)

AP Photo/Manu Fernandez, Pool

To je pruznala i UEFA, koja je omalenog Francuza proglasila zvanično najboljim igračem utakmice. Zanimljivo da je isto priznanje Kante dobio i u oba polufinalna meča.

- Kante je dao najveći doprinos, naročito u igri bez lopte, a imao je i odličnu saradnju sa saigračem Žoržinjom - obrazložio je odluku Uefin posmatrač Džon Pikok.

Kante je uprkos visini od 168 centimetara dobio čak sedam vazdušnih duela protiv igrača Sitija i isto toliko puta oduzeo loptu ili presekao napad protivnika, ne dozvolivši pritom nijednom da ga igrači u svetloplavim dresovima predriblaju.

Čestitke i pohvale stižu sa svih strana a prednjače bivši fudbaleri Čelsija i Sitija koji su za razne ostrvske televizije i portale komentarisali meč.

Bivša zvezda Čelsija i engleske reprezentacije Džo Kol i nekadašnji fudbaler Mančester sitija, gostujući u emisiji BT sporg složili su se da je Kante najbolji defanzivni vezni igrač u istoriji Čelsija.

- Zapanjujuće igra. Igrao sam protiv njega u jednoj od mojih poslednjih utakmica i bio sam razbijen samo gledajući ga kako igra. Igrao sam sa Makaleleom u istom timu i smatrao sam ga najboljim dok nisam video ovog dečka - rekao je Kol.

Leskot se složio sa Kolom.

- Imali su Makalelea i posle Ramireza, ali Kante je bez premca.

Uključio se i Rio Ferdinand:

- Nestvarno je kako podjednako dobro igra u oba pravca!

Kante je večeras dopunio svoju kolekciju trofeja. Posle Mundijala, dve Premijer lige, Lige Evrope i FA kupa osvojio je i Ligu šampiona. Preostalo mu je samo da ovog leta sa Francuskom osvoji i EURO i imaće sve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna