ĐOKOVIĆ KAKVOG NE POZNAJETE: Meditiram i molim se svakodnevno, sramotim se nekih svojih poteza i ponašanja

Novosti online

24. 05. 2021. u 20:29

U IŠČEKIVANjU početka sutrašnjeg duela sa Matsom Moraingom, na otvaranju domaćeg turnira Srbija open 2, u medijima se pojavio intervju Novaka Đokovića za italijansku "Stampu", za koju je srpski teniser pričao tokom boravka u Rimu.

ЂОКОВИЋ КАКВОГ НЕ ПОЗНАЈЕТЕ: Медитирам и молим се свакодневно, срамотим се неких својих потеза и понашања

FOTO: Printskrin/Instagram/djokernole

Najbolji igrač planete dotakao se mnogih stvari kao što su roditeljstvo, porodica, ali se osvrnuo i na lične ambicije koje obuhvataju akademsku karijeru, a izuzimaju bavljenje politikom.

- I dalje želim da upišem fakultet. Ne znam da li sledeće ili za pet godina, ali svakako bih voleo da posedujem univerzitetsku diplomu. Tužan sam što to nisam uspeo kao mlad čovek, iako sam izuzetno zahvalan na svemu što imam i što sam postigao. To je kuća znanja, a ja sam veoma znatiželjan. Najviše me interesuju teme zdravlja, gde je polje široko. Voleo bih da izučavam i antičke civilizacije i arheologiju. U ovom životnom periodu pokušavam da shvatim šta me najviše interesuje - rekao je Novak Italijanima i dodao.

-  Meditiram i molim se svakodnevno, jer mi to pomaže da budem u kontaktu sa dušom i kosmičkom energijom. Verujem u pozitivne emocije, trudim se da kod svih vodim dobre stvari. Nisam savršen, još kako. Postoji strana mog karaktera i ponašanja koja mi se ne sviđa, koje se sramotim. Služe da me podsete da je preda mnom dosta posla. Povezanost sa prirodom i spiritualnost mi pomaže da bolje razumem ko sam. Taj proces se nikad ne završava - istakao je Novak.

Govorio je i o vlastitim pogledima na svet, koji nisu u skladu sa svetskim mejnstrimom.

- Ne možemo da razdvojimo osobu sa terena od one van njega. Uvideo sam da ono što radim, o čemu razmišljam i te kako utiče na moju igru i sreću. Zato se trudim da mi um bude otvoren. Na sebe, ali i sve ljude na planeti gledam u duševnom smislu. Tek onda sledi ono telesno. Ako 100 ljudi pitate šta im je njavažnije u životu, 99 će vam reći da su to zdravlje, sreća i radost, spospobnost da ih prenesete na druge. Verujem da smo večni kroz postojanje naše duše, a ne tela.

Naš as je dodao da nema nameru da se aktivnije bavi politikom.

- Već sam u političkim vodama, kad je tenis u pitanju. Već deset godina se borim da se čuje glas mojih kolega, za to vreme sam uvideo da je politika čudan svet. Ne sviđa mi se. Prljav sistem. Nisam dorastao onome što danas vidimo u skoro svim modenim državama ili takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Više od politike, čini se da je reč o korporativnim interesima. Nisam spreman da pričam o politici, ali kao neutralni posmatrač mogu da kažem da smo mnogo godina unazad izgubili istinsku demotraktiju. Danas je važniji biznis, u tome ne vidim sebe. Ako mi srce ne sugeriše da ne mogu pozitivno da utičem na ljude, neću to ni raditi. Mada, u budućnosti sam otvoren za sve. Svakako ću svojoj državi pomoći i van terena. Osećam bliskost sa Srbijom, a imam interesovanja i van sporta - poručio je Đoković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja