MAGIJA SPORTSKIH IGARA MLADIH ŠIRI SE SRBIJOM: Mališani iz Niša i Kragujevca uživali u takmičenjima

Novosti online

21. 05. 2021. u 19:30

MAGIJA Sportskih igara mladih nastavlja da se širi Srbijom, a u poslednja dva dana u druženju i takmičenjima uživali su mladi sportisti iz Niša i Kragujevca.

МАГИЈА СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ ШИРИ СЕ СРБИЈОМ: Малишани из Ниша и Крагујевца уживали у такмичењима

FOTO: SIM

Prvi je na redu bio Kragujevac, a školarci iz srca Šumadije takmičili su se u basketu 3 na 3, turniru u malom fudbalu, između dve vatre, odbojci i atletici. Promoter Igara bio je trofejni vaterpolista Radničkog i reprezentativac Srbije Strahinja Rašović, koji se družio sa oduševljenim dečacima i devojčicama, a sa maskotom Viktorom takmičio se u "Trci sa mališanima", i pobedio.

Predivno je zaista videte sve te osmehe i radost dece, kada se unosi baklja na ceremoniji otvaranja igara i kada se pali plamen prijateljstva i konfete krenu ka deci.

- Veoma mi je drago da se ovoliko dece odazvalo na jednu ovako lepu manisfestaciju kao što su Sportske igre mladih, koja okuplja decu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. To je ono čime treba da se vodimo, sport je nešto što nas spaja, pogotovo za naše najmlađe da odrastaju u zdravoj atmosferi, da putuju i da se druže sa decom iz regiona - izjavio je Strahinja Rašović.

Na ceremoniji svečanog otvaranja učestvovali su predsednica Sportskog saveza Kragujevca Marija Lojpur, predsednica SIM Srbija Marija Mihajlović, kordinator Šumadijskog okruga za školski sport Dragan Sretenović, direktor glavne filijale Dunav osiguranja u Kragujevcu Aleksandar Puljić i drugi.

FOTO: SIM

Posle Kragujevca usledio je Niš, takmičenja su održana u Osnovnoj školi "Dušan Radović", a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu SIM Srbije Mariju Mihajlović, prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Stojičić, većnica za obrazovanje Marija Ranđelović, direktor škole Božidar Stošić, koordinator SIM za Niš Sonja Orlović i drugi. Baklju prijateljstva upalili su mlada atletičarka Petra Vukić i pionirska reprezentativka Srbije u odbojci Katarina Skobelev.

- Jako smo srećni što treći put organizujemo Sportske igre mladih u NIšu, naš grad će uvek podržavati ovakve manifestacije jer mislim da su jako bitne za našu decu i naš sport. Popularizujemo sport, zdrave načine života što i jeste naš strateški cilj. Sve pohvale organizatorima za sjajnu organizaciju, posebno u ovim uslovima pandemije - izjavio je Aleksandar Stojičić.

Emocije za Gavrila u Kragujevcu – zajedno do konačne pobede

Takmičenja u Kragujevcu imala su posebnu emociju jer su se mališani iz ovog kraja ujedinili kao nikad ranije u poruci zajedništva, ljubavi i  prijateljstva –  za pobedu njihovog sugrađanina Gavrila Đurđevića. Osmomesečni dečak Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije, za njegovo lečenje potrebno je da se prikupi još oko 700.000 evra, a drugari i drugarice njegove braće oformili su ekipu “Za Gavrilovu pobedu” i učestvovali u igri između dve vatre.

Ekipu je predvodio Gavrilov otac, Aleksandar Đurđević, koji se zahvalio na podršci i poslao poruku da svi još mogu da se priključe humanitarnoj akciji – do konačne pobede. Svi zainteresovani mogu slati poruke pisanjem sms 973 na 3030.

Naredne stanice Karavana radosti i prijateljstva su Kuršumlija I Novi Pazar. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOKAIN MU RAZORIO KARIJERU: Igrao rame uz rame sa Ronaldom, a danas radi kao zidar da bi preživeo (VIDEO)