SEOSKE SPORTSKE IGRE: Minićevo bilo domaćin novog nadmetanja

Novosti online

16. 05. 2021. u 18:28

TREĆE ovogodišnje Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u selu Minićevu u opštini Knjaževac.

СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Минићево било домаћин новог надметања

FOTO: SSS

Ova opština četvrta je po veličini u Srbiji, na samoj je granici sa Bugarskom, a najviši vrh naše zemlje - Midžor na Staroj planini nalazi se na teritoriji Knjaževca.

Na igrama u 10 disciplina učestvovale su ekipe iz sela: Minićevo, Vasilj, Trgovište i Debelica. Ekipa Vasilja zauzela je 4. mesto, ali ženama koje su prikazale ogroman takmučarski duh u odbojci moramo odati veliko priznanje kao i čestitke za pobedu u šahu. Trećeplasirana ekipa Debelice bila je najbrža u poligonu, ali i najsnažnija i spretnija u narodnom rvanju. Drugo mesto izborila je ekipa domaćina Minićevo sa tri prva mesta i to u fudbalu, nadvlačenju konopca i obaranju ruku.

Najbolja ekipa koja će predstavljati Knjaževac na regionalnom takmičenju u avgustu je selo Trgovište. Bili su ubedljivo najbolji u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, odbojci i skoku u dalj.

Takmičari su poveli i svoju decu pa je sa fizičkim aktivnostima nastavljeno i posle rakmičenja. Čim se strunjača oslobodila mališani su se rvali, a onda prešli da trče preko prepreka na poligonu spretnosti. Čini se da će Knjaževac i u budućnosti imati dobre takmičare.

FOTO: SSS

Seoske igre imaju za cilj i upoznavanje tradicija različitih krajeva naše zemlje. Tako je Turistička organizacija opštine Knjaževac na otvaranju prikazala zašto Knjaževac nosi zvanje izuzetne destinacije Evrope. Prikazana je "Molitve pod Midžorom" na prizrensko-timočkom dijalektu, deo "Đurđevdanske molitve" koja je na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine. Sledeća opština domaćin takmičenja je Vlasotince.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice