SLOVAČKA OPET PALA: Srbija je na Svetskom prvenstvu!

Novosti online

21. 04. 2021. u 21:45

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u Španiji od 2. do 19. decembra ove godine pošto je i u revanšu savladala Slovačku sa 32:25 (13:12).

СЛОВАЧКА ОПЕТ ПАЛА: Србија је на Светском првенству!

FOTO: RS Slovačke

Naše devojke su i pre četiri dana u gostima bile bolje od domaće selekcije i takođe je pobeda iznosila sedam razlike (26:19).

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Katarina Krpež Šlezak i Dragana Cvijić sa po sedam golova. Pratile su ih Jovana Kovačević i Jelena Lavko sa po četiri.

Srbija će peti put uzastopno, a ukupno sedmi put igrati na Svetskom prvenstvu. Najveći uspeh ostvaren je 2013. kad je Beograd bio domaćin završnog turnira, a naše devojke zaustavljene su tek u finalu. Bronzana medalja osvojena je 2001. u Italiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost