MILENA DELIĆ: "KREĆEMO PONOVO OD NULE" Problem kod naših ženskih selekcija je što se dugo godina unazad radilo loše

Slobodan Krstović

18. 04. 2021. u 08:00

JOŠ za vreme kvalifikacionog olimpijskog turnira u Đeru konstatovano da je naša reprezentacija jedna od najstarijih. Kada nije izvađena karta za Tokio, mnoge rukometašice su najavile rastanak, ali se srećom samo povukla Slađana Pop Lazić. Ostale su spremne da pomognu da se izbori odlazak na Svetsko prvenstvo u Španiji i da polako počne smena generacije.

МИЛЕНА ДЕЛИЋ: КРЕЋЕМО ПОНОВО ОД НУЛЕ Проблем код наших женских селекција је што се дуго година уназад радило лоше

FOTO: RSS

Naše dame pod palicom novog selektora Uroša Bregara sinoć su u Šalji savladale Slovačku sa 26:19. Revanš je 21. aprila u Beogradu.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić je pre nekoliko dana prilikom predstaljanja novog kormilara konstatovala da u ovom trenutku nema mladih talenata spremnih da odmah naslede najiskusnije igračice. Primetila je i da se poslednjih godina slabije radilo sa mlađim selekcijama.

- Normalno je da će svaki selektor da izabere najbolje. Problem kod ženskih selekcija je što se dugo godina unazad radilo loše i nemamo na vidiku perspektivu. Zato moramo da krenemo od nule, da pojačamo rad sa mladima - ističe Delićeva.

Prva dama našeg rukometa dobro zna da će sadašnja generacija početi polako da se osipa.

- Naša reprezentacija je jedna od najstarijih i prirodno je da će jedna po jedna početi da napuštaju najbolji tim i da ćemo morati da ubacujemo mlađe. Nažalost, konstatovali smo da dobre igračice, koje imaju 24, 25 godina u svojim nogama nemaju ni dve utakmice u A timu. To je veliki problem. Da se bolje radilo, možda bi sada bilo tri, četiri juniorske reprezentativke u seniorskoj selekciji. Međutim, nemamo na vidiku igračice tog kvaliteta - priznaje Delićeva.

POTREBNO VREME I STRPLjENjE

NAJISKUSNIJE igračice će morati i dalje da budu uzdanice reprezentacije, a od selektora Bregara se očekuje da polako počne da podmlađuje tim.

- Cilj ostaje isti: učešće na najvećim takmičenjima. Znam i da se igračice ne dele na mlade i starije, već na dobre i loše. Ipak, podvlačim da će morati mnogo ozbiljnije da se radi u bazi, a za to će biti potrebno vreme i strpljenje - podvukla je Delićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni