ATLETSKI STADION U ĆUPRIJI ZAVRŠEN: Otvaranje na velikom mitingu 9. maja

Novosti online

14. 04. 2021. u 16:17

OPŠTINA Ćuprija primila je na gazdovanje novoizgrađeni atletski stadion za nacionalna i svetska takimičenja, a svečano otvaranje ovog objekta trebalo bi da bude 9. maja uz veliki atletski miting, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

АТЛЕТСКИ СТАДИОН У ЋУПРИЈИ ЗАВРШЕН: Отварање на великом митингу 9. маја

Foto: Printskrin

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić na primopredaji izjavio je da je izuzetno zadovoljan završetkom izgradnje otvorenog stadiona, budućeg Atletskog centra Srbije u Ćupriji.

- Naša lokalna samouorava je na ovom primeru pokazala da je sposobna da iznese sama finansijski jedan ovakav kapitalni projekat - istakao je Antić.

Izgradnja stadiona koštala je više od 135 miliona dinara.

Stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja.

Na južnoj tribini postavljeno je 2.000 stolica u crvenoj boji, prošaranih plavim natpisom "Ćuprija".

Stadion je deo Atletskog kompleksa Srbije sa dvoranom, vrednom 500.000.000 dinara i biće baza za pripreme svetskih atletičara 2022.godine kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici.

Početak izgradnje atletske dvorane, takođe zavisi od epidemiološke situacije.

Izgradnju stadiona je finansirala opština a dvoranu će Vlada Srbije i Atletski savez Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksnadra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem... pronosio slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije širom Evrope i sveta.

Krajem prošle godine atletski stadin je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač s motkom Sergej Bubka sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem, i izrekli najviše pohvale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti