SLOVENAC ZVANIČNO NA KLUPI SRBIJE: Vi ste sportska nacija, poštujem sve što ste napravili

Novosti online

03. 04. 2021. u 14:00

AKO je postojala dilema više je nema - Uroš Bregar je novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije.

СЛОВЕНАЦ ЗВАНИЧНО НА КЛУПИ СРБИЈЕ: Ви сте спортска нација, поштујем све што сте направили

FOTO: RSS

Slovenački stručnjak je dobio poverenje UO da u narednom periodu radi sa najboljim srpskim rukometašicama.

- Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje EP je odigrala 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Napravili smo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i jedan veliki iskorak u poslednjih pet godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni, i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat – kaže Bregar koji dobro poznaje srpske rukometašice, a od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljanskom Krimu (pored Jovane Risović koja je deo tima, u LJubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević).

Bregar je istakao da je Srbija sportska nacija i to jako poštuje.

- Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Krim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Krimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Katarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima top sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Krimu i naredne sezone.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021 igraju se u Šalji (17.4) i Beogradu (21.4).    

- Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim.  Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju – jasan je Bregar.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)