KAO DA SU FUDBALERI DOBILI REAL I BARSELONU: Jugoslav Vasović blistao posle osvajanja Jadrana, sad najavljuje napad na Ligu šampiona

Đ. SAMOILOVIĆ

29. 03. 2021. u 17:57

DOŠLI su u Zagreb kao apsolutni autsajderi, a izronili iz bazena domaće Mladosti kao senzacionalni prvaci. Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca na neverovatan način su stigli do titule prvaka Regionalne lige i tako trofejnom sportu u Srbiji doneli prvu krunu sa Jadrana u istoriji.

КАО ДА СУ ФУДБАЛЕРИ ДОБИЛИ РЕАЛ И БАРСЕЛОНУ: Југослав Васовић блистао после освајања Јадрана, сад најављује напад на Лигу шампиона

FOTO: VK Radnički

Prvo su na završnom turniru pobedili aktuelnog šampiona Mladost (14:13 posle peteraca), da bi zatim potopili i dubrovački Jug (14:12), inače najtrofejniji tim regiona. A koliki je to, zapravo, uspeh, probao je da nam dočara prvi operativac Šumadinaca Jugoslav Vasović.

FOTO: VK Radnički

- Realno, i da sutra ponovo odemo na završni turnir, bili bismo autsajderi. Pobedili smo dva velika favorita, kao da su fudbaleri dobili Real i Barselonu, eto toliko je veliki ovaj uspeh. Fantastičan je osećaj, naravno. Uzeli smo, posle evrotitule, najvredniji pehar i ne znam da li u ovom trenutku postoji ponosniji čovek od mene - kaže Vasović u telefonskom razgovoru za "Novosti".

Proslavljeni vaterpolista i direktor Radničkog je morao kraj malih ekrana da isprati podvig trenera Uroša Stevanovića i njegovih pulena.

- Imao sam koronu, pa nažalost nisam mogao da budem sa momcima u Hrvatskoj. Utisci su sjajni, ali prvo da prođe Partizan, pa i da malo proslavimo. Ako ništa, barem ručak da imamo zbog aktuelnih mera... - dodaje bivši reprezentativac.

ŠAMPIONI

JUG - 2009, 2016, 2017. i 2018.

JADRAN HN - 2010. i 2011.
PRO REKO - 2012.
PRIMORJE - 2013, 2014. I 2015.
MLADOST - 2019. i 2020.
RADNIČKI - 2021.

Međutim, (ne)očekivana titula ih ne oslobađa obaveza u domaćem prvenstvu, na čijem je peharu nacrtana meta. Takođe, ambicije Kragujevčana ne sežu samo do granica nekadašnje Jugoslavije. Želja je da se u vitrinama nađe i najvredniji pehar u klupskom vaterpolu.

- Ne znam da li će to sada biti rasterećenje ili opterećenje, jer je nama domaća titula, ipak, vrednija. Ambicije su, naravno, i da jednog dana budemo prvaci Evrope. Da nisam mislio da možemo da osvojimo regionalnu ligu ili trofej šampiona Starog kontinenta, ne bih bio tu, kao što ne bi ni trener Uroš Stevanović, uprava, sponzori - otkriva Vasović.

Kragujevčani su na krovu Jadrana, Crvena zvezda je u završnici Evrokupa... Sve su to znaci da se srpski klupski vaterpolo vraća na velika vrata i da mu se i te kako može opipati puls, iako se ne tako davno proglašavala klinička smrt.

- Rekao bih da je ovo apsolutni uspeh srpskog vaterpola. Naravno, u najvećem delu naš, ali to što iz nedelje u nedelju igramo protiv sjajnih ekipa, kao što su Partizan, Zvezda, Novi Beograd, Šabac, Zemun... čini ga malo i njihovim - podvlači trofejni vaterpolista.

DA NAM TRENERI OSTANU

RECEPT Radničkog, koji uključuje rad sa decom i forsiranje momaka iz sopstvene škole sa kojima rade provereni stručnjaci, najbolji je mogući način za dolazak do trofeja.

- Po mom mišljenju, ovo je najispravniji način rada, ali naravno, poštujem i tuđe mišljenje. Trudimo se da stvaramo klub koji će da postoji i kada nas ne bude više. Najvažnije je da nam treneri ostaju i stvaraju igrače koji na kraju zaigraju za A tim i osvajaju velike titule - uveren je Vasović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)