AMBICIOZNI KRAGUJEVČANI! Vasović: Trofej u Regionalnoj ligi podvig, sledi juriš na titulu u Srbiji

Novosti online

29. 03. 2021. u 15:23

OSVAJANjE Jadranske lige bio je deo našeg dugoročnog plana i možda se desilo malo brže nego što smo očekivali, izjavio je Jugoslav Vasović, direktor Vaterpolo kluba Radnički.

АМБИЦИОЗНИ КРАГУЈЕВЧАНИ! Васовић: Трофеј у Регионалној лиги подвиг, следи јуриш на титулу у Србији

FOTO: Nebojša Paraušić

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su ogroman podvig osvajanjem Regionalne lige, pošto su sinoć na finalnom turniru u Zagrebu u finalu pobedili dubrovački Jug 14:12, što u 13 godina dugoj istoriji ovog takmičenja nije pošlo za rukom nijednom srpskom predstavniku.

- Ovaj trofej nam znači mnogo u svakom pogledu. Osvajanje Jadranske lige je bio deo našeg dugoročnog plana i možda se desilo malo brže nego što je očekivano. Ipak, daleko od toga da nismo verovali da možemo do pehara. Da nije tako, ne bismo ga ni osvojili. Cele sezone pokazujemo da vredimo mnogo i da možemo da se borimo sa najboljim timovima sveta i ovo je samo nagrada za sve ono što smo radili - rekao je Vasović za klupski sajt.

U konkurenciji izuzetno jakih klubova, Kragujevčani su igrali dobro kroz celo takmičenje, a na finalnom turniru bili su jedini srpski predstavnik, u društvu tri hrvatska.

- Regionalna liga je među najjačim takmičenjima u Evropi. Ima jakih klubova i u drugim ligama, ali ne u ovolikom broju na jednom mestu. Osvajanje jednog takvog takmičenja je potvrda izuzetnog rada kluba u prethodnim godinama i dokaz kvaliteta. Sama činjenica što smo prvi srpski klub kome je to pošlo za rukom dovoljno govori. Ostaće zapisano u istoriji da je Radnički iz Kragujevca, mladi klub koji nema tradiciju Partizana i ostalih srpskih ekipa, prvi podigao ovaj trofej - kazao je Vasović.

Radnički je u polufinalu eliminisao i dvostrukog uzastopnog branioca trofeja i sedmostrukog prvaka Evrope, domaću Mladost (14:13), pa je osvajanje zlata i te kako zasluženo.

- Pobediti u dva dana dva takva giganta kao što su Mladost i Jug, i to u sred Zagreba, jako je teško. Slobodno mogu da kažem, bez ikakvog stida, da je Jug naš idol i model kako Radnički treba da izgleda i za nekih 90 godina, jer je to velikan koji će uskoro proslaviti 100. rođendan, a fantastično je organizovan na svim nivoima - rekao je Vasović.

Kada je reč o bližoj budućnosti, planovi su ostali nepromenjeni.

- Sam trofej Jadranske lige je ogroman uspeh i vredniji je od domaće titule, ali nama je osvajanje srpskog šampionata od početka sezone imperativ i tu se ništa nije promenilo. Nema opuštanja. Superliga je ove sezone znatno kvalitetnija, ali je i to bio jedan od razloga što smo ovoliko napredovali. Sazrevali smo kroz jake utakmice u domaćem šampionatu, pa zasluge za naš uspeh snosi i ceo srpski vaterpolo, u prvom redu Savez i ostali superligaški klubovi. Država, Grad Kragujevac i Vaterpolo savez Srbije obezbedili su nam uslove za normalno funkcionisanje. To nisu astronomske cifre, daleko od toga da ima razbacivanja, ali nam omogućava da dobro funkcionišemo, zahvaljujući odličnom sistemu koji smo izgradili - zaključio je Vasović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)