LUIS SAM PROTIV SVIH: Hamilton juri osmu titulu, debituje Šumaherov sin

Đorđe Samoilović

28. 03. 2021. u 08:40

DEVET meseci, 23 trke, povratak legendarnog prezimena Šumaher i jurnjava za rekordom.

ЛУИС САМ ПРОТИВ СВИХ: Хамилтон јури осму титулу, дебитује Шумахеров син

FOTO: AP

Nova sezona Formule 1 startuje današnjom Velikom nagradom Bahreina (16.55, SK 1), a sve pobrojano je samo delić onoga što očekuje ljubitelje brze vožnje i atraktivnih preticanja u godini pred nama.

KALENDAR

Bahrein 28. mart

Italija 18. april
Portugalija 2. maj
Španija 9. maj
Monako 23. maj
Azerbejdžan 6. jun
Kanada 13. jun
Francuska 27. jun
Austrija  4. jul
V. Britanija18. jul
Mađarska 1. avgust
Belgija  29. avgust
Holandija 5. septembar
Italija 12. septembar
Rusija 26. septembar
Singapur 3. oktobar
Japan 10. oktobar
SAD 24. oktobar
Meksiko 31. oktobar
Brazil 7. novembar
Australija 21. novembar
Saudijska Arabija 5. decembar
Abu Dabi 12. decembra

A kada smo već kod tog nemačkog prezimena, koje ubrajamo u sinonime za srebrninu u moto-sportu, Mihaelov naslednik i Ralfov sestrić, Mik, danas će se u Sakiru zvanično predstaviti svetu u najjačoj konkurenciji u bolidu Hasa, pošto je prethodno briljirao u Formuli 2 i 3. Zanimljivo, u timu je sa Nikitom Mažepinom, velikim rivalom iz karting dana, s kojim nije u baš prijateljskim odnosima, po sopstvenom priznanju.

- Uzbuđen sam zbog prve trke u Bahreinu. Kada razmislim, prošlo je 30 godina od prve trke mog oca, a sada ja počinjem svoju. Uzbudljivo je to što sam u Formuli 1 i što ću se trkati. Srećan sam što sam konačno tu, što ću se takmičiti sa svima i pokazati potencijal radeći u sjajnom timu. Učiću i napredovaću kao vozač i kao čovek - ističe mladi Mik.

Od marta do decembra, u najdužem ciklusu ikada, 20 vozača u deset timova će jurcati za trofejom, ali i za Luisom Hamiltonom, koji je prethodne četiri godine završavao kao šampion. Za Britanca, koji tamo u decembru možda odvoza i svoj poslednji krug u najbržem putujećem karavanu, isti cilj je zacrtan i ove, s tim što bi titula u ovoj sezoni imala i epitet rekordne, pošto bi osmom u karijeri prestigao i velikog Mihaela Šumahera, koji ima sedam.

- Naravno, to je ultimativni san. Ali, mislim da to neće uticati na to da li ću nastaviti da vozim. To će najviše zavisiti od toga da li i dalje imam osmeh na licu kada napustim garažu. Potpuno sam fokusiran u ovu sezonu - rekao je nedavno popularni Hami.

ALONSO, BONDOV AUTO...

AKTUELNU sezonu obeležiće i povratak Fernanda Alonsa u Formulu 1. Dvostruki šampion sveta (2005, 2006) vraća se posle dve godine pauze i voziće za Alpin, koji je zapravo rebrendirani Reno. Takođe, u konkurenicij konstruktora, posle dugo vremena će se u konkurenciji naći Aston Martin, proizvođač automobila koje u svim filmovima vozi poznati špijun Džejms Bond.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a