FILIPOVIĆ JASAN: Nikada nismo imali težu grupu

Novosti online

23. 02. 2021. u 16:24

KAPITEN vaterpolo reprezenatcije Srbije Filip Filipović rekao je da je grupa na Olimpijskim igrama u Tokiju teška i da će grupna faza pokazati koliko ova selekcija može.

ФИЛИПОВИЋ ЈАСАН: Никада нисмо имали тежу групу

Foto: N. Paraušić

Vaterpolisti Srbije na olimpijskom turniru igraće u grupi A sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Španijom, Australijom i Kazahstanom.

- Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš. Mislim da nikada nismo imali težu grupu. Čak ni Kazahstan ne sme da se računa kao slab rival. Za ostale da ne govorim, ali možemo da žreb posmatramo i sa lepše strane. Grupa će nam pokazati koliko možemo. Moramo da iskoristimo prvo da prođemo, a zatim i da ostale utakmice dočekamo potpuno spremni. Ona druga grupa je daleko lakša, a sve četiri ekipe koje prođu imaju visoke ambicije - rekao je Filipović za "Sportski žurnal".

U grupi B su SAD, Grčka, Japan, Italija, Mađarska i Južna Afrika, a prolaz iz grupe obezbediće četiri selekcije.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su programu od 23. jula do 8. avgusta, vaterpolisti Srbije brane olimpijsko zlato osvojeno 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba