PRIPREME OLIMPIJACA NA SEVERU BAČKE Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije posetili Suboticu

J.L.

09. 02. 2021. u 18:29

SUBOTICA ima dobre uslove za pripremu naših sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju – zaključak je današnje posete predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije najvećem gradu na severu Bačke.

ПРИПРЕМЕ ОЛИМПИЈАЦА НА СЕВЕРУ БАЧКЕ Представници Олимпијског комитета Србије посетили Суботицу

FOTO: J. L.

Po rečima Božidara Maljkovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Subotica je oduvek bila dobar domaćin sportistima, ali i grad koji posetioce oduševljava svojom arhitekturom i multikulturalnošću.

- Kažem da se u Suboticu vraćam, a ne da dolazim, jer u svim godinama kada sam bio slobodan, u Subotici su se organizovale igre veterana bivše Jugoslavije i zajednički imenitelj svih ljudi, od Makedonije do Slovenije, bio je da je Subotica fantastičan grad - rekao je Maljković, dodajući da Olimpijski komitet Srbije naredne godine slavi 111 godina od osnivanja, te da u znak tri jedinice, žele da budu najbolji u svemu.

- Naš Olimpijski komitet je u prvih 18 organizovanih Olimpijskih komiteta i kao jedna od veoma bitnih stavki u proglasu je bila da ga pravimo da poboljšamo zdravlje naroda, a druga, koja ima veze i sa aktuelnom situacijom, jeste da razvijamo viteštvo u sportu. Da aplauzom pozdravljamo one koji su pobedili, a ne vređemo one koji su izgubili.

Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, kao i da će se nastaviti s obostranom težnjom da se podigne na viši nivo. Takođe, kako je dodao, usaglasili su se da Subotica ima dobre uslove za pripremu naših sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

-  Subotica je grad sporta sa dugom tradicijom, koji je iznedrio mnoge olimpijske šampione. To je pokazatelj da ovaj grad voli sport, da ovaj grad mnogo ulaže u sport i da se u sportskim kolektivima radi stručno i kvalitetno - istakao je Bakić.

Posle sastanka, Maljković je uručio zahvalnice Olimpijskog komiteta Srbije gradonačelniku Bakiću i Miodragu Bardiću, koji je Subotici 2008. godine darovao Olimpijsku česmu na šetalištu Radijalca.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati