POSLE 11 GODINA VRATIO SE U GRAD NA OBALI IBRA: Odbojkaš Ivan Todorović poručuje - Povratiću staru slavu Ribnice

G. ĆIROVIĆ

31. 12. 2020. u 07:39

POSLE 11 godina provedenih u inostranstvu - Dinamu i Steaui iz Bukurešta, kuvajtskoj Kazmi, Rouenu i Oranžu iz Francuske i tri kiparska prvoligaša - Salamini, Pafosu i Agensisu, aktuelni kapiten Ribnice Ivan Todorović (39), ove sezone vratio se u matični klub na Ibru.

ПОСЛЕ 11 ГОДИНА ВРАТИО СЕ У ГРАД НА ОБАЛИ ИБРА: Одбојкаш Иван Тодоровић поручује - Повратићу стару славу Рибнице

Foto: G. Šljivić

Ovog puta kako bi predvodio novu generaciju kraljevačkih odbojkaša u pohodu na visok plasman i novi izlazak na evropsku scenu.

- Projekat Ribnice se poklopio sa mojim povratkom i dolaskom Milana Simojlovića na mesto šefa stručnog štaba. Vratio sam se u svoj klub i rodni grad ponajviše zbog porodice. Dosta je bilo putešestvija i selidbi - priča Todorović. - Uz visoke ambicije jedan od prioriteta je da oživimo zapostavljene mlađe kategorije.

Kao jedan od talentovanih momaka sa kraljevačke "Ženeve", naselja u centru grada, zaljubljenik u odbojku, Todorović je ovim sportom počeo da se bavi sredinom devedesetih godina prošlog veka, najviše zahvaljujući treneru Aleksandru Boškoviću.

- Uzori su nam bili braća Grbić, Vujević, Brđović... Upijali smo njihove poteze prateći televizijske prenose, a u Kraljevu je bila privilegija da skupljamo lopte tadašnjim prvotimcima Ribnice. Igrao sam neko vreme i za lokalni klub u obližnjim Vranešima, a kada sam potpisao četvorogodišnji ugovor sa Ribnicom, sreći nije bilo kraja - dodaje Todorović.

Foto: G. Šljivić

Prema njegovim rečima, nekako u to vreme su u Crvenu zvezdu prešli budući zlatni reprezentativci, Nikola Kovačević i Vlado Petković, a nova generacija polako je stupala na veliku odbojkašku scenu.

- Nisam osvojio trofej u dresu Ribnice, ali sam to nekako uspeo da nadoknadim u Rumuniji i na Kipru. Tu sam da pomognem, odlično se osećam i verujem da na ovom nivou mogu još uspešno da igram i tako budem deo stvaranja nove, uspešne generacije koja će zlatnim slovima ispisati novo poglavlje istorije odbojke u gradu na Ibru - kaže Todorović.

Foto: G. Šljivić

 

JEDAN POTEZ POSTAO HIT

PRIMAČ servisa kraljevačkog superligaša svojim neverovatnim rešenjima na mreži često je znao da potpuno "izludi" protivnike, ali je njegov potez u meču za plasman u elitno društvo Francuskog prvenstva svojevremeno postao apsolutni hit na "Jutjubu". Odlučujući poen u meču Todorović je osvojio odigravši jednu tešku loptu nogom i tako svom klubu doneo plasman u viši rang.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!