RUKOMETAŠICE NA OKUPU; Obradović: Situacija je takva, ne vredi kukati

Beta

28. 09. 2020. u 16:52

РУКОМЕТАШИЦЕ НА ОКУПУ; Обрадовић: Ситуација је таква, не вреди кукати

Foto: M.Vukadinović

ŽENSKA rukometna reprezentacija Srbije obavila je testiranje na početku priprema u EHF nedelji koju će provesti u trenažnom procesu u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, saopštio je danas Rukometni savez Srbije.

"Testirali smo se, čekamo rezultate. Pratimo mere Kriznog štaba i sve preporuke. Znamo svi šta nam je činiti", rekao je selektor LJubomir Obradović, prenosi RŠ.

Obradović je tokom prošle nedelje, usled situacije vezane za pandemiju korona virusa, morao da promeni prvobitni spisak na kome sada nema većine rukometašica na koje je računao.

"Preporuke klubova, francuskih, rumunskih i mađarskih su da devojke ne idu na okupljanje, jer im sledi izolacija od 15 dana po povratku. Prete i da će im smanjiti platu, kažnjavati, tako da sam rekao devojkama da nemamo pravo da ih stavljamo u nezgodnu poziciju iako je obaveza u EHF nedelji da klubovi moraju da puste devojke. Odlučili smo da devojke ne budu kažnjene, niko ništa ne dobija sa takvim ishodom", rekao je on.

"Doći će Kojić i Risović u sredu iz LJubljane, vidim da je sada sa Slovenijom normalizovana situacija, tako da tu ne bi trebalo da bude problema", dodao je Obradović.

On je naveo da su pozivali i rezerve, ali i da je tu bilo dosta problema.

"Neki moćnici, direktori klubova javljaju se u ime devojaka da ne mogu da dođu zbog obaveza na fakultetu, a znamo da je škola onlajn, može i odavde da se radi, jako je dobra veza. Postoje i tu problemi, tako da nam je to to u ovom trenutku", rekao je Obradović.

Dodao je da će i juniorska reprezentacija biti u isto vreme na okupljanju u Pazovi.

"Uslovi su dobri, sami smo ovde, nećemo imati kontakte, pratimo šta se dešava. U Srbiji je mnogo bolja situacija nego u Rumuniji i Mađarskoj, pa smo opet na nekoj crvenoj listi", rekao je Obradović.

Reprezentacija Srbije se nije okupila od decembra 2019. godine kada je završeno Svetsko prvenstvo u Japanu zbog pandemije korona virusa, a novo takmičenje je očekuje već u decembru u Norveškoj.

"Okupljamo se od takmičenja do takmičenja. Uradićemo dosta stvari i uradili smo do sada. Nisam bespomoćan u tom pogledu. Ne vredi kukati. Da vredi, kukali bismo svaki dan. Nemamo jasan stav EHF oko ove situacije. Mađari i Rumuni se okupljaju, a ne puštaju naše igračice. Znamo da ima dosta pozitivnih devojaka tamo. Ako se one okupljaju, zašto mi ne možemo? Kako to ide, ko to da nam pojasni", rekao je selektor Srbije.

Rukometašice Srbije će biti na okupu do naredne subote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)