TRENER VK RADNIČKI: Mislimo samo na duplu krunu

Slobodan Krstović

12. 09. 2020. u 22:11

ŠUMADINCI iz godine u godinu rastu. Vaterpolisti Radničkog su lane osvojili Kup Srbije, dok za titulu nisu mogli da se bore, jer je zbog pandemije virusa korona šampionat prekinut.

ТРЕНЕР ВК РАДНИЧКИ: Мислимо само на дуплу круну

FOTO: M. Vukadinović

Kragujevčani su se ovog leta dosta pojačali i njihov strateg Uroš Stevanović priznaje da žele duplu krunu.

- Zadržali smo sve igrače koje smo hteli i angažovali skoro sve vaterpoliste koje smo želeli. Tim je iskusniji i kvalitetniji, a plan nam je da napravimo korak dalje. Lane smo osvojili Kup, sada želimo i prvenstvo. Ali smo i svesni da trofeje ciljaju i Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda. Nikako ne smemo da potcenimo ni ostale ekipe - ističe Stevanović.

Prvenstvo Srbije, koje startuje 26. septembra, biće najzanimljivije u poslednjih pet-šest godina. Vratilo se nekoliko reprezentativaca, jednog od njih, Strahinju Rašovića, angažovali su i Kragujevčani.

- Ne bih rekao da nije bilo zanimljivo dosada. Istina, ove godine biće interesantno kao 2013. Ne baš po kvalitetu, ali sigurno po ujednačenosti ekipa koje će se boriti za trofeje. To će naročito koristiti mlađim igračima, jer će odigrati dosta jakih utakmica - smatra Stevanović.

MLADI NA OKUPU

STEVANOVIĆ, koji je selektor mlade reprezentacije, planira da na zimu okupi igrače.

- Ovog leta nismo bili u mogućnosti da radimo zajedno. Planiramo da tokom sezone imamo nekoliko okupljanja i nadam se da će se dogodine održati juniorsko SP - kaže Stevanović.

Iskusni stručnjak žali što se ove godine neće igrati ligaški deo Regionalne lige.

- Ostaje žal zbog toga, ali u pitanju je viša sila. Svakoj našoj ekipi i te kako bi koristilo tako jako takmičenje. Planira se da se iduće godine, verovatno na proleće, odigraju dva polufinalna i finalni turnir. U svakom slučaju region je pokazao da ima veoma kvalitetne ekipe - podvlači Stevanović.

SANjAMO LIGU ŠAMPIONA

KRAGUJEVČANE od 13. do 15. novembra očekuju i kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Sigurno je da imamo veliku želju da izborimo evropsku elitu. Samo je pitanje a li je to realno u ovom trenutku. Jer, za grupnu fazu se bore mađarski Solnok i OSC, zagrebačka Mladost, veoma jaka Breša - ističe Stevanović.

Radnički se za novu sezonu priprema na svom bazenu. Pridržavaju se svih propisanih epidemioloških mera...

- Pričali smo sa igračima, savetovali ih. Ali nismo se odlučili za pisana pravila koja bi predviđala kazne. Verujemo im, zreli su, profesionalci, znaju kako moraju da se ponašaju, da se čuvaju, da izbegavaju rizične skupove - kaže Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna