ŠAPČANI PREKO PETERACA DO TREĆEG MESTA: Vaterpolisti Šapca bolji od Crvene zvezde i izborili kvalifikacije za Ligu šampiona

Novosti online

25. 05. 2024. u 16:00

PETERCI su se posrećili vaterpolistima Šapca. „Čivijaši“ su u revanš meču razigravanja za treće mesto u Beogradu uspeli da odbrane 11:9 iz prvog meča, jer su na bazenu SC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“ uspeli da odole favorizovanoj Crvenoj zvezdi – 15:15 (4:3, 4:4, 2:3, 1:3 – 4:2).Šapčani će tako igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a crveno-beli u Evrokupu.

ШАПЧАНИ ПРЕКО ПЕТЕРАЦА ДО ТРЕЋЕГ МЕСТА: Ватерполисти Шапца бољи од Црвене звезде и изборили квалификације за Лигу шампиона

Foto arhiva VN

Gosti su u prvom poluvremenu diktirali ritam, vodili i sa dva gola razlike, ali je Zvezda u nastavku uspela prvi put da povede sa 10:9, da bi posle 10:11, golovima Subotića 2 i Semana u regularnom toku pobedila sa 13:11 i izborila peterce. U penal seriji golove za domaćina postigli su Vasić i Subotić, dok su za Šapčane sigurni bili Dragović, Stanić, Novaković i Barać.

Inače u regularnom toku kod crveno-belih najefikasniji je bio Subotić sa 4 gola. Dva su dali Marković, Gogov, Milojević i Radović, a jedan Seman. Strelci za Šapčane bili su: Barać 3, Toholj 2, Mačić 2, Novaković, Krug, Dragović i Stojanović.

- Treće mesto je veliki iskorak za mladu ekipu. Prošle godine smo bili peti i nadam se da ćemo da nastavimo da napredujemo i da podignemo još više vaterpolo u Šapcu – rekao je za sajt VK Šabac Aljoša Mačić.

Evrokup su izborili i vaterpolisti Partizana, koji su u revanš meču za peto mesto na Banjici nadigrali valjevski Valis sa 13:8 (2:2, 6:1, 4:3, 1:2). Duel je bio ravnopravan u prvoj četrtini, a u drugoj su crno-beli serijom 6:1 uspeli da se odlepe na nedostižnih 8:3. U prvom meču bilo je 15:13 za Beograđane.

Golove za Partizan postigli su: Gladović, Drašković po 3, Jakšić, Tomić po 2, Jauković, Krstić i Kutajara, a za Valjevce: Kasum, Baucalo, Rogač po 2, Krstić i Radanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)