MISLE SAMO NA OLIMPIJSKE IGRE: Odbojkašice u četvrtak (02.00) u Riju protiv Dominikanske Republike startuju u Ligi nacija

S. K.

14. 05. 2024. u 17:52

LIGA nacija je danas startovala, a ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće bez prvih zvezda. Selektor Đovani Gvideti odlučio je da proveri mogućnosti 16 devojaka na turnirima u Brazilu i SAD kako bi mogao da za završne pripreme za Olimpijske igre u Parizu pozove najbolje. Zato će za igračice koje nastupaju u elitnom takmičenju svaka utakmica biti neka vrsta velikog testa.

МИСЛЕ САМО НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Одбојкашице у четвртак (02.00) у Рију против Доминиканске Републике стартују у Лиги нација

foto nikola skenderija

Srpkinje prve sedmice VNL igraju u Rio de Žaneiru, a startovaće u četvrtak (02.00 po našem vremenu) protiv Dominikanske Republike. Dominikanke su poslednjih godina dosta napredovale, postale su tvrd orah i za naš najjači tim, uostalom na prošlogodišnjem kvalifikacionom turniru u Kini su nadigrale Maju Ognjenović i drugarice. Na kraju krajeva zajedno sa našim devojkama su izvadile olimpijsku vizu. Ne bi trebalo izgubiti iz vida da je Srbija četvrta, a Dominikanska Republika osma na svetskoj rang listi.

Iz tog ugla obe selekcije igraće Ligu nacija mirnije od drugih reprezentacije, kao Kine i Italije, koje moraju da skupe što više bodova kako bi se na osnovu svetske rang plasirale na Olimpijske igre. Posle ligaškog dela znaće se koje su još četiri selekcije izborile odlazak u francusku prestonicu.

Mada su lišene imperativa rezultata naše devojke i te kako imaju motiv da izvuku iz sebe maksimum, da odigraju što bolje kako bi se nametnule kormilaru Gvidetiju i zaslužile poziv na pripreme za Pariz. Uostalom, prekaljeni italijanski stručnjak, je naglasio da će na prva dva turnira u Riju i Arlingtonu (28. maj - 2. jun) proveravati mogućnosti 16 odbojkašica, dok će na poslednji turnir (12 - 16. jun) u Fukuoki odvesti treću grupu devojaka, koje se neće spremati za Olimpijske igre.

U timu, koji će igrati u Riju i Arlingtonu ima i mladih, ali i iskusnih odbojkašica. Tehničarke su: Slađana Mirković, koja godina stasava uz Maju Ognjenović i Bojanu Drču, i kapiten Jedinstva SP Marija Miljević.

Korektorke su prekaljena Ana Bjelica (kapiten) i Vanja Bukilić, koja poslednjih sezona igra u Koreji. Blokerke predvodi jedna od naših najtalentovanijih igračica Hena Kurtagić. Tu su i Maša Kirov (Volero La Kane), Maja Osmajić (Jedinstvo SP) i Ana Malešević (TENT).

Na poziciji libera Teodori Pušić i Aleksandri Jegdić posle tri godine pridružila se i trofejna Silvija Popović. Najveća konkurencija je na prijemu, tu su Sara Lozo, Aleksandra Uzelac, Bojana Milenković, Katarina Lazović i Vanja Ivanović.

Raspored

RIO

16. maj Srbija - Dominikanska R. (02.00)

17. maj Srbija - Tajland (19.00)

18. maj Srbija - Kina (19.00)

19. maj Brazil - Srbija (15.00)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)