VELIKI USPEH SRPSKIH BOKSERA: Joksimović i Ametović osvojili nove medalje za našu zemlju

Tanjug

24. 04. 2024. u 18:49

SRPSKI bokseri Rade Joksimović i Omer Ametović plasirali su se ove srede u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu i na taj način obezbedili su najmanje bronzane medalje.

ВЕЛИКИ УСПЕХ СРПСКИХ БОКСЕРА: Јоксимовић и Аметовић освојили нове медаље за нашу земљу

FOTO: Tanjug/BSS/Dragana Stjepanović

Joksimović i Ametović su tako osigurali treću i četvrtu medalju za mušku reprezentaciju Srbije na šampionatu Evrope u Beogradu.

U prvoj sesiji pored dva pomenuta takmičara nastupili su i Tamir Galanov i Nazif Sejdi, ali oni su poraženi u četvrtfinalu EP.

Joksimović je u kategoriji do 48 kilograma u četvrtfinalu pobedio Moldavca Iona Plinga. Srpski bokser će se polufinalu kontinentalnog takmičenja boriti protiv Jermena Harutjunjana Bareghama koji je savladao prvog nosioca Šakila Alakverdovija iz Gruzije.

- Nije bilo sasvim lako, od prvog minuta sam davao svoj maksimum i borio se za Srbiju. Sutra me takođe očekuje jak protivnik, ali dajem sve od sebe da uzmem zlatnu medalju. Hvala predsedniku saveza Nenadu Borovčaninu, treneru Stojanu Kneževiću i mojoj porodici što su uz mene i što mi pružaju maksimalnu podršku. Živela Srbija - rekao je Joksimović.

Ametović je u kategoriji do 51 kg izvojevao veliku pobedu u četvrtfinalu EP nad Davitom Japaridžeom uz Gruzije. U polufinalu će se boriti sa predstavnikom Turske Sametom Gumusom.

- Neću se zaustaviti ovde, ovo je najveći uspeh za mene do sada. Nike bilo lako, ali sam išao na moje iskustvo. Neću ništa unapred da obećavam, ali idem do kraja. Hvala svima koji su mi pružili maksimalnu podršku - istakao je Ametović.

Tamir Galanov je u četvrtfinalu EP u kategoriji do 54 kg poražen od Rusa Dmitri Dvalija. Nazif Sejdi je u kategoriji do 63,5 kg izgubio od Rusa Mamedova Gabila.

BONUS VIDEO: KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)