SPORT JE SIMBOL SRBIJE: Najmasovnija sportska organizacija na Balkanu i u 2024. godini ima veliki broj aktivnosti

Nedeljko Iljukić

13. 04. 2024. u 14:23

NAJMASOVNIJA sportska organizacija na Balkanu će i u 2024. godini biti jedan od glavnih promotera igre, zdravog života i takmičenja u našoj zemlji. Sportski savez Srbije je godinama unazad dokazao da je promocija zdravog načina života, pomoć svim sportskim savezima koji se nalaze pod njegovim okriljem, ali i želja da se u lokalnim sredinama vide (ne)skriveni talenti, u stvari idealna promocija sporta. Na čelu Sportskog saveza Srbije je predsednik, proslavljeni srpski olimpijac Davor Štefanek, glavni operativac SSS je generalni sekretar Goran Marinković, a sjajan tim saradnika koji radi u ovom savezu je dokaz kako stručnost i višedecenijsko iskustvo daju rezultate. Od njih je korist višestruka.

СПОРТ ЈЕ СИМБОЛ СРБИЈЕ: Најмасовнија спортска организација на Балкану и у 2024. години има велики број активности

Sportski savez Srbije

Ako je sport zaista jedan od glavnih prepoznatljivih znakova naše zemlje, onda je Sportski savez Srbije, kao najpouzdaniji partner Ministarstva omladine i sporta, organizacija koja sportsku Srbiju "premreži" i nekoliko puta godišnje.

- Godinama smo ponosni na način na koji promovišemo sport i zdrav način života širom naše zemlje. Imamo izuzetnu saradnju sa lokalnim samoupravama, a neke od akcija koje spovodimo u mnogim gradovima u našoj zemlji su postale jedan od sportskih simbola u tim mestima - kaže za "Novosti" Davor Štefanek.

I 2024. godina će biti u znaku mnogih aktivnosti koje Sportski savez Srbije sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama.

- Mali sajmovi sporta su postali jedan od sportskih simbola svakog grada ili mesta u kojem se pojavljujemo kao organizator, ali slika koja se šalje u svet sa tih događaja je najlepši dokaz da smo svi zajedno uspeli i da ovo što radimo ima izuzetnu vrednost - kaže generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Ove godine je planirano da se širom Srbije održi ukupno deset malih sajmova sporta, najviše sedam do juna, a ostali u septembru.

- Kruna svih naših aktivnosti je Veliki sajam sporta koji ćemo i ove godine organizovati na Adi Ciganliji u Beogradu. Ispostavilo se da je taj prostor idealan da se vidi sve najbolje i najlepše što ima sport u Srbiji. Ponosni smo i na Seoske igre koje će se ove godine održati u 34 opštine širom zemlje. Pobednici prethodnih Seoskih igara će, po već dobroj tradiciji, dobiti na poklon dva sportska terena, a to su Miločaj kod Kraljeva i Oran kod Bojnika. Sportska akcija za žene "Budi zdrava, vežbaj sa nama" je već imala odličan odziv i shvatili smo da je pun pogodak - naglašava Marinković.

Liga malih šampiona je prošle godine bila pilot-projekat za predškolce.

- Ove godine su se na konkurs prijavile čak 42 opštine i to je dokaz koliko je akcija dobra i koliko su mladi sportisti motivisani da se pokažu na terenu. Opštinska takmičenja biće realizovana u aprilu i maju, a vežbanje sa decom najmanje dva puta nedeljno se organizuje od marta do juna 2024. godine. Finale Lige malih šampiona biće održano na Velikom sajmu sporta u Beogradu, koji je planiran za 20. septembar na Adi Ciganliji. Osim navedenih akcija, ponosni smo i na tradiciolanu dodelu priznanja "Majska nagrada", a nastavljamo i sa podelom sportske opreme širom Srbije svim teritorijalnim sportskim savezima - zaključuje Marinković.

 

Saradnja sa policijom i dijasporom

ZANIMLjIVO je da Sportski savez Srbije ima i višegodišnju saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

- Akcija "Sport u policiji", posle godinu dana pauze, biće održana u ovoj godini u izmenjenom formatu. Fokus će, ovoga puta, biti na mladim pripadnicima MUP. Takmičenje će biti rganizovano u futsalu, basketu 3 na 3 i odbojci, u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Planirana su dva kvalifikaciona turnira, u Sremskoj Kamenici 27. aprila i u sportskoj sali Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu 11. maja - otkriva Marinković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?