SRBIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Kako su rukometašice u odlučujućem meču u Zrenjaninu savladale Tursku?

S. K.

07. 04. 2024. u 19:56

RUKOMETAŠICE Srbije su na efektan način izborile plasman na Evropsko prvenstvo. Naše dame su u poslednjem kolu kvalifikacione grupe 6 u Zrenjaninu preslišale Tursku sa 30:22 (14:10) i od 28. novembra do 15. decembra boriće se za što bolji plasman na šampioantu Starog kontinenta u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskog.

СРБИЈА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ: Како су рукометашице у одлучујућем мечу у Зрењанину савладале Турску?

Tanjug/AP

Jovana Risović i drugarice su od prvog minuta pokazale odlučnost da pobedom obraduje verne navijače i sebe. Krenule su silovito i već posle četiri minuta vodile su sa 3:0. Međutim, Turkinje su se trgle, smanjile na 3:2, a potom uspele i da izjednače na 6:6. Izabranice Uroša Bregara to nije izbacilo iz ritma. Nisu odustajale od svoje igre i serijom 4:0 vraćaju veliku prednost (10:6), ali i sigurnost. Od tog trenutka umešno su održavale željenu prednost.

Moćne su bile devojke i u nastavku. Čvrste u odbrani, silovito u napadu, naročito preko raspoloženih krila Dunje Radević i Sanje Radosavljević uspele su da steknu nedostižnih 19:12. Istina, Turkinje su uspele da smanje prednost (21:16), ali posle tajm-auta naše su pojačale ritam i ponovo su stekle velikih 27:19. Do kraja su održavale prednost i na kraju uz zvuke "Marša na Drinu" sa vernim navijačima proslavile odlazak na Evropsko prvenstvo.

SRBIJA - TURSKA 30:22 (14:10)

HALA: "Kristalna dvorana" u Zrenjaninu. Gledalaca: 2.600. Sudije: Igor i Aleksej Kovalkuk (Moldavija). Isključenja: Srbija 6, Turska 4 minuta. Sedmerci: Srbija 2 (2), Turska 3 (3).

SRBIJA: Risović (10 odbrana), Radosavaljević 5, Veličković 4, Majkić 1, Mandić 1, Nuković 1, Janjušević 7 (2), Knežević, Jovović, Stamenić, Bojičić, Radević 7, Simić 1, Lazić 2, Petrović 1, Kubina.

TURSKA: Goker, Kalinčuoglu 3 (3), Akalin 5, Iskit-Džaliskan, Tigel, Bozdogan 1, Guker, Akgun, Turkoglu 6, Jilmaz 2, Sahin, Ajdemir, Kara, Demirčelen 2, Ozturk, Četin 3, Erbektaš (7 odbrana).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)