RVAČI BLIZU REKORDNOG BROJA VIZA: Posle uspeha Komarova ovaj sport izjednačio srpske norme iz Tokija 2021.

S. R.

06. 04. 2024. u 18:07

RVAČI će biti jedan od naših najjačih aduta za medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust). Snagatori napumpanih mišića već su zahvaljujući Aleksandru Komarovu, koji je vizu izvadio preksinoć, izjednačili broj normi u ovom sportu (četiri) za našu zemlju na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

РВАЧИ БЛИЗУ РЕКОРДНОГ БРОЈА ВИЗА: После успеха Комарова овај спорт изједначио српске норме из Токија 2021.

Foto: Rvački savez Srbije

U Gradu svetlosti, osim Komarova, naturalizovanog momka iz Rusije u grčko-rimskom stilu do 87 kilograma, naći će se u toj disciplini, ali do 67 kg Mate Nemeš. Isti broj takmičara zasad imamo i u slobodnom stilu, tu su Hetik Cabolov do 74 kilograma i Stevan Mičić do 57 kilograma.

Već sada su rvači izjednačili cifru reprezenata iz Tokija pre tri godine. Da u Francuskoj bude rekordan broj "rmpalija" od osamostaljenja Srbije, biće još jedna, poslednja prilika na svetskim kvalifikacijama u Istanbulu, gde će sigurno učestovati jaki aduti, poput Mihaila Kadžaje, koji je u Azerbejdžanu zastao na pobedu od OI, ali i Viktor Nemeš, Georgi Tibilov i Boris Petrušić. Koliki je napredak Srbije u ovom sportu, govori podatak da ih je 2008. u Pekingu bilo dvojica (Fris i Štefanek), četiri godine kasnije tek jedan (Maksimović), a u Riju 2016. troje (Fris, Štefanek i Viktor Nemeš).

Međutim, koliko god da bude brojna četa, zadatak da ponovi podvige iz Rija 2016, kada je Štefanek doneo zlatnu medalju, dok je u Tokiju 2021. pre tri godine bronzano odličje stiglo preko danas penzionisanog Zurabija Datunašvilija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)