"U FORMULI 1 NE POSTOJI ODGOVORNOST": Hamiltonove reči uzdrmale strasti u najbržem cirkusu na svetu

Novosti online

21. 03. 2024. u 15:43

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton se trenutno nalazi u Melburnu gde se priprema za Veliku nagradu Australije.

У ФОРМУЛИ 1 НЕ ПОСТОЈИ ОДГОВОРНОСТ: Хамилтонове речи уздрмале страсти у најбржем циркусу на свету

Foto: AP

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton rekao je da u Formuli 1 nema "transparentnosti i odgovornosti", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

- Sa FIA-om, stvari se dešavaju iza zatvorenih vrata, nema odgovornosti i to je potrebno navijačima. Kako možete verovati sportu i svemu što se ovde dešava ako to nemate? - rekao je Hamilton.

Hamilton je pohvalio direktorku akademije F1 za žene Suzi Volf, koja je pokrenula sudski postupak protiv Međunarodne automobilske federacije (FIA) zbog kontroverzne istrage o sukobu interesa.

Volf je objavila pravni slučaj, za koji se veruje da se radi o kleveti protiv brojnih visokih zvaničnika FIA. Etički komitet FIA je istog dana oslobodio svog predsednika Mohameda Ben Sulajema optužbi da je bio umešan u ishod trke u Saudijskoj Arabiji prošle godine i da je uticao na to da se ne odobri staza u Las Vegasu.

 Luis Hamilton se osvrnuo i na predsednika Bena Sulajema, ali i  dalje je malo nepoverljiv.

- (On) nikada nije - odgovorio je Hamilton.

Vozač Mercedesa je potom istakao da je ponosan na Suzi Volf.

- Ona je tako hrabra, zalaže se za tako velike vrednosti i ona je lider. U svetu u kome su ljudi često ućutkani, njen postpak šalje veliku poruku i volim što je to iznela i što se bori. Nadam se da će ovaj stav koji zauzima stvoriti promenu i imati pozitivan uticaj. Posebno za žene - istakao je Hamilton.

Vozač Mercedesa osvrnuo na kontroverzu oko direktora ekipe Red Bul Kristijana Hornera, koga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje.

Kompanija Red Bul je posle istrage odbacila optužbe protiv Hornera, a potom je suspendovala ženu uz obrazloženje da je bila nepoštena.

- Ovo je i dalje sport u kome dominiraju muškarci. Živimo u vremenu u kome je poruka, "Ako podneseš žalbu, dobićeš otkaz". To je užasan narativ, posebno kada govorimo o inkluziji. Moramo da budemo sigurni da ostajemo verni osnovnim vrednostima - istakao je Hamilton.

Hamilton je u karijeri osvojio sedam titula u F1. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 24. marta za Veliku nagradu Australije.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024