GUŽVA NA VRHU TABELE: Velika pobeda Partizana u večitom derbiju

Novosti online

17. 03. 2024. u 21:12

Odbojkaši Partizana zabeležili su važnu pobedu u 21. kolu Super lige za odbojkaše. Crno-beli su na domaćem terenu, savladali Crvenu zvezdu sa 3:1 (25:23, 20:25, 25:18, 25:13).

ГУЖВА НА ВРХУ ТАБЕЛЕ: Велика победа Партизана у вечитом дербију

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je bio lišen pomoći povređenog Luke Tadića, dok je na drugoj strani Crvena zvezda u drugom setu ostala bez najboljeg poentera Dušana Nikolića, koji je morao sa terena, takođe zbog povrede.

Ekipu Bojana Janića je do trijumfa predvodio Partizan Milija Mrdak sa 16 poena, dok se u protivničkom timu istakao se Aleksandar Stefanović sa 11.

Situacija na vrhu tabele je neizvesna, pa sve do poslednjeg odigranog kola neće biti poznato ko će u plej-of sa liderske pozicije.

Počeo je Partizan utakmicu sa blokom i as servisom, ali uzvratila je i Zvezda odmah dobrim napadima. Međutim, sjajno su servirali crno beli što im je doprinelo da se odvoje na 9:5.

Konstantni su bili odbojkaši Partizana, držali su stečeno vođstvo, dok sa druge strane pokušao je Ivica Jevtić promenom dizača da promeni ritam. Tek u završnici seta su crveno-beli došli na poen zaostatka, ali usledila je prvo „bomba“ Novice Bjelice, a zatim i tri set lopte za Partizan.

Spasila je Crvena zvezda čak dve, a tačku je na kraju stavio Petrović poenom iz napada – 25:23. Nastavljena je velika borba i u drugom periodu, ali ovog puta minimalna prednost bila je na strani gostujuće ekipe.

Kao što smo već pomenuli, sredinom drugog seta Dušan Nikolić je doživeo povredu i morao je da napusti teren. Međutim, nije to u tom momentu uticalo na rezultat, iskoristio je priliku Stepanović i sa 25:20 tim Ivice Jevtića uspeo je da izjednači.

Ipak, u nastavku meča crno-beli su bili bolji rival. Partizan se odvojio sredinom trećeg seta (15:12), a aktuelni šampion je rutinski priveo ovaj deo igre kraju – 25:18.

Sa mnogo samopouzdanja krenuli su izabranici Bojana Janića četvrti set. Poveli su serijom poena 5:0, a zatim i 10:2. Nezaustavljiv je bio Partizan koji je grabio ka trijumfu i sa ubedljivih 25:13 je do njega i došao. 

Bonus video BURAN UVOD U BERNU: "Prepucavanje" navijača Jang bojsa i Crvene zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!