AUDI ZVANIČNO KUPIO ZAUBER: Nemački gigant definitvno u F1 2026. godine

S. R.

07. 03. 2024. u 15:25

Nemački automobilski gigant Audi završio je kupovinu akcija Zaubera, uoči ulaska u Formulu 1, 2026. godine. Očekuje se da će ova vest bude zvanično potvrđena uskoro.

АУДИ ЗВАНИЧНО КУПИО ЗАУБЕР: Немачки гигант дефинитвно у Ф1 2026. године

FOTO: Tanjug/AP

Audi je u avgustu 2022. godine zvanično objavio da će debitovati u Formuli 1 2026. sa Zauberovim motorima. Međutim, kasnije su u Ingolštatu promenili mišljenje i odlučili da uđu u sport kao punopravni fabrički tim.

Početkom prošle godine, Audi je počeo postepeno da kupuje akcije Zaubera, kada je uzeo 25 odsto udela u timu sa sedištem u Hinvilu. Prema informacijama „racingnews365.com“, preostalih 75 odsto je kupljeno ranije ove nedelje.

S obzirom na formalizaciju sporazuma, koji se očekuje sutra, sve sumnje koje su se pojavile oko Audijevog ulaska poslednjih nedelja biće ugašene. Audijev debi u Formuli 1, takođe će se poklopiti sa uvođenjem potpuno novih tehničkih pravila, koja će uključivati nove pogonske sisteme, novu aerodinamiku i nova goriva, koja će biti 100 odsto održiva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)