SAUDIJSKA PRAVILA: Bogatstvo za zlatnu kuglu

Novosti online

03. 03. 2024. u 20:14

Nijedan od osmorice najboljih snukeraša na svetu nije pomislio da odbije pozivnicu na prvi gala turnir u Rijadu, Svetski masters, na kojem će biti predstavljena nova "saudijska pravila" igre.

САУДИЈСКА ПРАВИЛА: Богатство за златну куглу

Foto: Profimedia

Ekstravagantni organizatori turnira odlučili su da promene snuker zauvek uvođenjem zlatne kugle.

Zlatna kugla biće postavljena u centar „bolk“ zone, iza braon kugle i njom se neće igrati osim u slučaju da igrač ostvari maksimalan brejk od 147 poena.

Tada, može da duplira svoju zaradu tokom cele sezone, ako nakon poslednje crne kugle ubaci i zlatnu na suprotnoj strani stola.

Ona će formalno vredeti 20 bodova, tako da će novi „saudijski maksimum“ iznositi 167 poena, ali to je manje bitna informacija od premije koja čeka svakog igrača koji stigne do zlatne kugle i ubaci je.

Foto: Profimedia

To je ček na 460.000 evra. Za jedan „zlatni“ brejk.

Zlatna kugla biće uklonjena sa stola onog trenutka kada se izgubi mogućnost maksimalnog brejka. Do tada, skoro pola miliona evra vredna kugla stajaće na stolu da „mami“ igrače da pokušavaju i pokušavaju.

Roni O’Saliven, koji je ove sezone osvojio dva najprestižnija turnira do sada, UK čempionšip i Masters, zaradio je 492.000 evra.

Na Svetskom mastersu, pored Trampa i O’Salivena, učestvovaće još Mark Alen, Luka Bresel, Mark Selbi, Šon Marfi, Mark Vilijams, Ali Karter i dvojica dobitnika „vajld karda“.

Takmičenje počinje u ponedeljak.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)