RUSIJA U ŠOKU: Mrtav je veliki šampion, a imao je samo 31 godinu

Novosti online

02. 03. 2024. u 21:20

Najnovije vesti vezane za Rusiju i njen sport, zbog rata u Ukrajini, uglavnom se tiču međunarodnih sankcija i nemogućnosti da se ruski sportsti takmiče sa drugima, ali ove subote Ruska Federacija je ostala zatečena zbog onog što se u njoj desilo.

РУСИЈА У ШОКУ: Мртав је велики шампион, а имао је само 31 годину

Foto: Piksabej

Naime, čuveni ruski džudista Kazbek Zankišiev, osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, je umro u 31. godini.


To je saopšteno na zvaničnom internet sajtu Džudo federacije Rusije, ali se razlozi za preranu smrt ovog sportiste - ne navode.


U saopštenju je istaknuto sledeće:


"Kazbek je bio talentovan sportista i pristojan čovek. Ovo je stvarno veliki gubitak za naš džudo. Ruska džudo federacija izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Kazbeka Zankšijeva".


Zankšijev je 2018. osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu održanom u Bakuu, u Azerbejdžanu, u timskom nadmetanju. Osvojio je 2017. bronzu i na Evropskom prvesntvu, u kategorijji takmičara do 100 kilograma, a prvak Rusije bio je 2015. godine.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024