"PREDMET HORNER" Sastanak čelnika F1 i FIA o slučaju koji je uzburkao "cirkus"

S. R.

01. 03. 2024. u 13:53

Izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali i predsednik Međunarodne automobilske federeacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem razgovaraće na današnjem sastanku o istrazi povodom navoda o neprikladnom ponašanju direktora ekipe Red Bul Kristijana Hornera.

ПРЕДМЕТ ХОРНЕР Састанак челника Ф1 и ФИА о случају који је узбуркао циркус

Foto AP

Vest o sastanku dvojice čelnika preneo je danas Skaj, nakon što su pojedini direktori ekipa Formule 1 pozvali da se istraga obavi transparentno.

Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom februara istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija u sredu uveče odbacila te optužbe.

Horner je u više navrata odbacio optužbe, kao i sinoć, nakon što su navodni dokazi koji ga okrivljuju poslati brojnim medijima i direktorima ekipa Formule 1 sa anonimne mejl adrese.

Portparol Red Bula je sinoć prosledio izjavu Hornera.

"Neću komentarisati anonimne spekulacije, ali ponavljam, uvek sam odbacivao navode. Poštujem integritet nezavisne istrage i potpuno sam sarađivao u svakom koraku. To je bila temeljna i poštena istraga koju je obavio specijalni nezavisni advokat i završena je odbacivanjem optužbe. Ostajem potpuno koncentrisan na početak sezone", naveo je Horner.

Nova sezona, u kojoj Red Bul brani titulu u konkurenciji konstruktora, a vozač te ekipe Maks Verstapen u konkurenciji vozača, počinje u subotu trkom za Veliku nagradu Bahreina od 16 časova.

Horner je uz ekipu od početka trkačkog vikenda, odnosno od četvrtka, kada su voženi treninzi. Takođe, prisustvovao je i predstavljanju bolida za novu sezonu početkom februara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)