UŽAS NA KOSOVU I METOHIJI! Poznata američka skijašica poginula na Brezovici

Novosti online

16. 02. 2024. u 07:50

Telo američke državljanike (54) nađeno je u oblasti Orlovo gnezdo na Brezovici na Kosovu.

УЖАС НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ! Позната америчка скијашица погинула на Брезовици

Foto: Profimedia

Ona je poginula u snežnoj lavini na Brezovici, a njen telo pronašli su i izvukli skijaši.

Stranica Brezovica.info na društvenoj mreži Fejsbuk zahvalila skijašima koji su uspeli da izvuku telo iako je to područje bilo prilično teško i nepristupačno.

- Veliko hvala ovim neverovatnim i hrabrim lokalnim skijašima koji su rizikovali svoje živote da izvuku telo skijaša koji je bio zarobljen u lavini. Marko Stanišić, Endrit Hadžikadrija, Rifat Bitići, Meriton Bobaj, Radovan Sibinović, Milan Petrović, Ivan Stojanović, Nikola Nikolić, Mihajlo Ilić - navodi se u objavi.

Posle se ispostavilo da je reč o poznatoj američkoj skijašici Ketrin "Kaša" Rigbi. Prema informacijama američkih medija, ona je svojevremeno skijala i na Čo oju, šestoj najvećoj planini na svetu, na granici Nepala u Kine, višoj od 8.000 metara.

Takođe, navodi se da je ona obilazila skijališta u blizini ski-rizorta kada je u lavini na skijalištu izgubila život. Bila je član "Nort Fejs" tima od 1995. godine i pripisuje joj se da je bila pionir "telemark" skijanja, tehnike koja kombinuje alpsko i nordijsko skijanje, kojim jedna noga ostaje iza tela da održava balans skijašu.

Inače, Brezovica je najveći skijaški centar na Kosovu i Metohiji, u opštini Štrpce i na severozapadnoj strani planine Šare.

BONUS VIDEO: MALO SREĆE NIJE NA ODMET: Gol kojim je Olajinka doneo 2:0 Zvezdi protiv Voždovca  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)