POBEDNIK BLIŽI PARIZU: Vaterpolisti Srbije u sredu u drugom kolu Svetskog prvenstva igraju protiv Crne Gore

S. Krstović

06. 02. 2024. u 22:54

SUDAR velikana. Vaterpolisti Srbije u sredu (15.30) u drugom kolu grupe C SP u vodenim sportovima u Dohi odmeriće snage sa Crnom Gorom. Ulog je veliki, "delfinima" tri boda garantuje drugo mesto u grupi, nešto lakšeg rivala u osminifinali, i u petak mirniji duel sa Amerikancima, protiv kojih im je u tom slučaju dovoljan i jedan bod za prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

ПОБЕДНИК БЛИЖИ ПАРИЗУ: Ватерполисти Србије у среду у другом колу Светског првенства играју против Црне Горе

Foto arhiva VN

Okršaji nekadašnje braće često su bili neizvesni do poslednje lopte. Prošlog leta, na SP u Fukuoki Srbi su uspeli da 0:5 pretvore u pobedu posle peteraca. Sada se očekuje još žešći dvoboj, jer i jedni i drugi prvo jure olimpijsku vizu. A nju najlakše mogu da izvade osvajnjem prvog mesta u grupi i direktnim plasmanom u četvrtfinale.

Naši su juče u prvom kolu u drugom delu slomili Japan (17:10), dok su Crnogorci zahvaljujući fenomenalnom golmanu Petru Tešanoviću (odbranio pet peteraca, dva u regularnom, tri u penal seriji) savladali SAD posle peteraca - 16:15.

- Imamo tešku grupu, svaka utakmica je bitna, pritisak na turniru je veliki, koliko je značajno SP zbog olimpijske vize. Zbog ranog termina u meču sa Japanom smo ušli malo nervoznije, ali smo kako je prolazila utakmica uhvatili ritam i odneli sigurnu pobedu. Najvažnije je da se nismo previše istrošili. Što se tiče Crne Gore, oni su dobili Amerikance posle peteraca, ali su bili bolji tokom cele utakmice. Radi se o jednoj izuzetnoj ekipi, koja je potkovana na svim pozicijama, koja igra vrhunski vaterpolo i koju vodi jedan ozbiljan trener. Očekujem izuzetno tešku utakmicu. Treba da odigramo našu igru, da gledamo naše dvorište i da iz našeg dvorišta crpimo energiju, snagu i radost za eventualni trijumf - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" golman Branislav Mitrović.

Viktor Rašović kaže da su protiv Japanaca ispoštovali sve što su se dogovorili da su strpljivo čekali njihov pad posle dve i po četvrtine i mirno završili meč. Danas ih očekuje veoma težak duel sa "ajkulama":

- Zna se da između nas i njih nema nikakvih tajni, jer smo iz iste škole. Poslednjih godina mnogo puta smo se sastajali. Jako bitno i za nas i za Crnogorce, jer pobeda može da reši pitanje prvog mesta u grupi. Fizički su izuzetno pripremljena ekipa, igraju slično kao Španci. Očekje nas teška utakmica i spektakl protiv Crne Gore. U svakom slučaju reč je o vaterpolo klasiku.

Rašović: Sjajni su i neugodni

Da su veoma opasni Crnogorci su pokazali na nedavnom EP, kada su u grupi u Dubrovniku posle peteraca šokirali Hrvate. Imaju i slabosti, koje su bile vidljive u Zagrebu protiv Italije u četvrtfinalu. Ipak, danas će biti beskompromisan okršaj.

- Crna Gora je odlična ekipa. Bili su bolji od Amerikanaca, na svim pozicijama su sjajni, vetar u leđa im daje sjajni golman Tešanović. Igrali smo lane nerešeno sa njima na SP u Fukuoki, tako da odlično poznajemo jedni druge - naglašava Strahinja Rašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)