NEMAČKA NA DANSKU: "Panceri" će se u petak u polufinalu Evropskog prvenstva sastati sa svetskim prvakom

S. K.

24. 01. 2024. u 22:05

NIŠTA novo na Starom kontinentu. Olimpijskom pobedniku, Francuskoj, svetskom šampionu, Danskoj, i evropskom prvaku, Švedskoj u polufinalu 36. EP pridružili su se i rukometaši Nemačke. A ko će se popeti na pobedničko postolje saznaćemo u nedelju u Kelnu.

НЕМАЧКА НА ДАНСКУ: Панцери ће се у петак у полуфиналу Европског првенства састати са светским прваком

Foto AP

Večeras u poslednjem kolu grupe 1 u Kelnu razrešene su sve dileme i pre duela Nemačke sa Hrvatskom (24:30). Prvo je Island savladao Austriju (26:24), potom Francuska opravdala ulogu favorita nad  Mađarskom (33:30), tako da su Danci saznali da će u petak (20.30) u polufinalu igrati sa „pancerima“. Pre toga će se za ulazak u veliko nedeljno finale od 17.45 boriti „trikolori“ i Šveđani.

U petak će svoje učešće završiti Slovenci i Mađari, koji će od 15.00 časova početi borbu za peto mesto. Ali, bez obzira da li bile pete ili šeste obe selekcije su mnoge prijatno iznenadile.

Jano je da ukoliko Danci i Francuzi, koji su pokazali najviše na šampionatu, igraju u finalu, da će trećeplasirana selekcija izboriti direktan plasman na Olimpijske igre. Kartu za francusku prestonicu može da donese i srebri, ali i, prirodno, zlato ako se za tituli ne bore Danska i Francuska. Podsetimo Danci su kao svetski prvaci, a Francuzi kao domaćini ranije osigurali učešće na olimpijskom turniru.

Osim direktnog plasmana na Igre, dve najbolje plasirane selekcije, koje nemaju olimpijsku vizu, igraće na kvalifikacionom turniru za Pariz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije