VAŽAN POTPIS U MERCEDESU: "Srebrne strele" obezbedile "paraf" bitne karike u pohodu na titulu šampiona F1

S. R.

18. 01. 2024. u 17:20

Tehnički direktor Mercedesa Džejms Alison potpisao je danas novi višegodišnji ugovor sa tom ekipom Formule 1.Alison je 2017. godine kao tehnički direktor došao u Mercedes, sa kojim je osvojio pet uzastopnih šampionskih titula u konkurenciji konstruktora.

ВАЖАН ПОТПИС У МЕРЦЕДЕСУ: Сребрне стреле обезбедиле параф битне карике у походу на титулу шампиона Ф1

FOTO: Tanjug/AP

Početkom nedelje direktor ekipe Toto Volf produžio je ugovor na tri godine.

- Apsolutno smo pre izazivači nego favoriti. Ipak, nadamo se da smo uradili dobar posao sa novim bolidom - rekao je 55-godišnji Alison.

On je rekao da ima želju da nastavi da radi u Formuli 1 i da je produžetak saradnje bio instinktivan.

Mercedes prošle godine nije ostvario nijednu pobedu i to je prvi put od 2011. godine, dok je 2022. godine zabeležio jedan trijumf.

Alison je upitan o Mercedesovom izazovu da se vrati u vrh.

- Daleko od toga da je neprijatno biti u toj poziciji, sve dok je ekipa uverena da pravi ispravne poteze u pokušaju da ponovo postane sila na koju treba računati. Nadam se da je putovanje naviše strmo, snažno i bezbedno ali biće zabavno voziti kojim god tempom možemo da pružimo našim rivalima dobru borbu - naveo je Alison.

Volf je nedavno rekao da ekipa mora mnogo da radi kako bi sustigla Red Bul i te napore je uporedio sa usponom na Mont Everest.

- Mislim da je to prikladno poređenje. Everest je najteži izazov, ali i ipak nešto što nije nemoguće uraditi - dodao je Alison.

Volf je pohvalio Alisonovu posvećenost Mercedesu i rekao da je za njega bio ključni saveznik i sparing partner.

- Jednostavno rečeno, on je najimpresivniji tehnički lider u našem sportu. Njegov gladijatorski duh, zajedno sa znanjem, iskustvom i odlučnošću čine ga bez premca - rekao je Volf.

Mercedes je prošle sezone osvojio drugo mesto u šampionatu konstruktora, ali sa 451 bodom zaostatka za Red Bulom koji dominira poslednjih godina.

Nova sezona u Formuli 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 2. marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)