SRBI ODLIČNI U ZAGREBU! Tri medalje naših rvača u prestonici Hrvatske

Novosti online

15. 01. 2024. u 14:20

RVAČKA reprezentacija Srbije osvojila je dve bronzane medalje u muškoj i jednu srebrnu u ženskoj konkurenciji na prvom ovosezonskom Ranking turniru koji je održan u Zagrebu. Do bronzanog odličja su stigli Georgi Tibilov i Aleksandar Komarov, dok se srebrom okitila Fani Nađ.

СРБИ ОДЛИЧНИ У ЗАГРЕБУ! Три медаље наших рвача у престоници Хрватске

FOTO: Privatna arhiva

Od ostalih naših takmičara Sebastijan Nađ bio je peti, Ali Arsalan zaustavljen je u četvrtfinalu, dok su u prvom kolu poraženi Luka Katić, Mario Vuković, Boris Petrušić, Aleksa Ilić.

Peh je doživeo Mihail Kadžaja koji je posle ubedljivog trijumfa u prvom kolu zbog povrede morao da završi učešće na ovom turniru, ali prema informacijama iz tabora našeg nacionalnog tima, on će uz terapije i prilagođen sistem treninga uskoro ponovo biti potpuno spreman.

“Veoma sam zadovoljan učinkom. Osvojene su dve medalje u konkurenciji 700 rvača iz 50 zemalja. O značaju ovih rezultata govori i podatak da smo na ovom turniru nastupili bez Viktora i Matea Nemeša, a nikada ranije ranking turnir nije bio sa ovolikim brojem učesnika”, sumirao je utiske iz Zagreba selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i potom dodao:

“Izuzetno visok nivo rvanja su pokazali Komarov i Tibilov, ali moram da naglasim da niko od boraca nije bio pod pritiskom osvajanja odličja. Ovo je bila prva provera posle izuzetno napornih bazičnih priprema i osnovna želja nam je bila da sagledamo trenutnu formu. Dobri su bili Ali Arsalan i Sebastijan Nađ, a Petrušić, Vuković, Katić i Ilić su veoma mladi za ovakvu konkurenciju. Još nemaju dovoljno iskustva, ali njihovo vreme tek dolazi”, zaključio je Dokmanac.

Srpski rvači direktno iz Zagreba idu u Poreč, gde će u narednih 12 dana nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo koje u Bukureštu počinje 12. februara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!