"SAD NAM PREDSTOJI ONO PRAVO!" Srpski vaterpolisti jedva čekaju večiti derbi sa Mađarskom u nokaut meču Evropskog prvenstva

S. K.

10. 01. 2024. u 22:49

SRBIJA se vratila tamo gde i pripada – u elitu evropskog vaterpola. „Delfini“ su u osminifinala 36. EP u Zagrebu u drugom poluvremenu slomili otpor žilave Francuske i revanširali joj se za šokantan poraz na šampionatu 2022.u Splitu – 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3). Olimpijski pobednik će se u četvrtfinalu u petak (15.00) sastati sa svetskim šampionom, Mađarskom.

САД НАМ ПРЕДСТОЈИ ОНО ПРАВО! Српски ватерполисти једва чекају вечити дерби са Мађарском у нокаут мечу Европског првенства

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR/

- U prvom poluvremenu smo primili golove sa igračem manje i iz peterca, dosuđivali su nam kontrafaulove, zatim u tranziciji i to nas je poremetilo. Posle toga su oni stali sa plivanjem, bili smo svežiji i odigrali po dogovoru. Nisam video pritisak na igračima, ovo je prvi put da smo kompletni. Treba da nastavimo da radimo, možemo da igramo još bolje, ali i da budemo strpljivi. Ovde u Zagrebu ili na SP u Dohi ili daj Bože u Parizu sigurno će sve doći na svoje – istakao je za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Naši su igrali strpljivo, čvrsto u odbrani, na golu je blistao prekaljeni Branislav Mitrović, a u napadu su odskočili Mandić, Drašović i Jakšić. Ali, bila je ovo pobeda celog tima, koji je disao kao jedan i koji je bio miran i kada je rival pripretio u drugoj četvrtini.

Nismo strahovali od Francuza, imali smo samopuzdanje. Svaki meč je sada sve ili ništa. Na pravom smo putu, ali još ništa nismo uradili. Sve vreme smo kontrolisali utakmicu, a naplata je došla u drugom poluvremenu. Stižu Mađari, imaju motiv više nego da su u punom sastavu – naglasio je jedan od junaka Radomir Drašović.

Krenuli su naši silovito, Mandić i Vico su u četvrtom minutu doneli lepih 2:0. Imali su naši i 3:1, kada su se uverili da protiv sebe imaju neugodnog protivnika, koji je serijom 3:0 početkom druge četvrtine preokrenuo na 4:3. Bilo je i 6:5 za Francuzem da bi Mandić u poslednjoj sekundi pogodio za 6:6.

U nastavku su Srbi zaigrali još agresivnije u odbrani, raspucao se Drašović, Mitrović je u ključnim trenucima zaustavio dva napada „trikolora“ i Srbije je u poslednjih osam minuta ušla sa 9:7. A u poslednjoj četvrtini naši su golovima Nikola Jakšića i Mandića stekli 11:7, a sve dileme je razrešio Radulović golom za 13:8.

- Pokazali smo da smo pravi tim i zasluženo smo pobedili.Sada nam predstoji ono pravo, jer ništa nismo uradili. Četvrtfinale je najteže, a Mađari su uvek jaki. Nije nam Split bio u glavama, samo smo pokazali da je ono bila sportska nesreća, koja se više neće ponoviti – istakao je kapiten Nikola Jakšić.

SRBIJA – FRANCUSKA 14:10

BAZEN: „Mladosti“ u Zagrebu. Sudije: Margeta (Slovenija) i Segurana-Fere (Španija). Igrač više: Srbija 10 (8), Francuska 12 (8). Dva igrača više: Srbija 1 (1). Peterci: Srbija 2 (2), Francuska 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 4 (1), Strahinja Rašović, Ranđelović, Milojević, Radulović 1, Drašović 4 (1), Nikola Jakšić 3, Vico 1, Ubović 1, Petar Jakšić, Mitrović (11 odbrana).

FRANCUSKA: Hovhanisijan, Sudadije 1, Kruzila 1, Bue 2, Kaš 1, Verno 3 (1), Marion-Verno, Bjorč, Marazuki, Bodegas 1, Vanpeperšrat, Živković 1, Fonatni (4 odbrana).

Četvrtine: 3:2, 3:4, 3:1, 5:3

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)