BRUSE FORMU ZA HRVATSKU: Vaterpolisti večeras (19.00) protiv Nemačka startuju na turniru u Budimpešti

S. K.

18. 12. 2023. u 11:54

GDE su u ovom trenutku vaterpolisti će moći da vide na međunarodnom turniru u Budimpšeti. Izabranici Uroša Stevanovića, koji se spremaju za EP od 4. do 16. januara u Zagrebu i Dubrovniku, večeras (19.00) igraju sa Nemačkom, a sutra (9.00) se sastaju sa Rumunijom. Pravi izazovi olimpijskog pobednika biće u sredu i četvrtak, kada će odmeriti snage sa svetskim prvakom Mađarskom i bronzanima sa SP u Fukuoki Špancima.

БРУСЕ ФОРМУ ЗА ХРВАТСКУ: Ватерполисти вечерас (19.00) против Немачка стартују на турниру у Будимпешти

FOTO: VSS

Istina, kormilar "delfina" u mađarsku prestonicu nije mogao da povede najjači tim. Po posebnom programu, zbog povreda, treniraju golman Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, Đorđe Vučinić i kapiten Nikola Jakšić. Ali zato će ostali imati priliku da se nametnu u borbi za mesto u timu, koji će braniti boje Srbije na šampionatu Starog kontinenta u Hrvatskoj.

Po povratku iz Budimpešti naši će vežbati u Beogradu, gde bi trebalo od 27. do 29. decembra da sparinguju sa domaćinom EP i aktuelnim evropskim šampionom Hrvatskom.

Podsetimo, Srbi zbog devetog mesta na EP u Splitu na šampionatu će startovati iz druge divizije, gde će u grupi C u Zagrebu igrati sa Izraelom, Maltom i Nemačkom. Pobednik grupe će u osmini finala odmeriti snage sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Hrvatska, Španija, Crna Gora, Francuska). Naši i ne kriju da im je meč u osmini finala najvažniji.

Inače, na EP jedna selekcija izvadiće vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. Preostale četiri biće podeljene na SP početkom februara u Dohi.

Podsetimo, učešće na olimpijskom turniru osigurali su Mađarska, Grčka i domaćin Francuska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)