POTREBNA POBEDA ZA PLASMAN NA SVETSKI ŠAMPIONAT: Futsal reprezentacija se u Zrenjaninu priprema za duel sa Poljskom (FOTO/VIDEO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

12. 12. 2023. u 17:58

FUTSAL reprezentacija Srbije priprema se u Zrenjaninu za dve odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

ПОТРЕБНА ПОБЕДА ЗА ПЛАСМАН НА СВЕТСКИ ШАМПИОНАТ: Футсал репрезентација се у Зрењанину припрема за дуел са Пољском (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: B. Grujić

Kristalna dvorana u Zrenjaninu, u petak 15. decembra biće poprište ljute borbe futsal selekcija Srbije i Poljske u kvalifikacijama za Svetski šampionat, koji se u junu naredne godine igra u Uzbekistanu.

Srbiji je, kao i u poslednjem susretu kvalifikacija u Belgiji, u duelu sa kvalitetnim i opasnim Poljacima, potrebna pobeda i uz podršku sa tribina Kristalne dvorane, svi igrači i kompletan stručni štab, ubeđeni su da do nje, mogu i moraju da dođu.

ODLIČNI USLOVI

Nacionalni tim Srbije, smešten u hotelu u centru Zrenjanina, ima sjajne uslove za trening u Kristalnoj dvorani, koja će u petak, 15.decembra, od 18 časova biti spremna za veliki futsal spektakl.

- Desetkovani jesmo, imamo puno povređenih igrača, ali to nam je što nam je, moramo u boj i nadam se da ćemo pred punim tribinama u Zrenjaninu, gde treniramo već nekoliko dana, ostvariti zacrtani plan i upisati važan trijumf - kaže selektor Dejan Majes.

On poziva ljubitelje futsala da dođu na spektakl i podrže repreprezentativce Srbije, među kojima su i dvojca Zrenjaninaca. U cilju sveukupne promocije futsala, ali i podrške našem nacionalnom timu, organizatori su uputili dopis svim osnovnim i srednjom školama u Zrenjaninu i okolnim mestima, kako bi što više mladih, došlo da pruži podršku našoj reprezentaciji.

- Uvek je lep osećaj igrati za Srbiju u svom gradu, pred domaćim navijačima i u dvorani koju dobro poznajem, O važnosti meča, ne treba trošiti reči, rival je izuzetno opasan i bez obzira što smo ih na početku kvalifikacija pobedili u Poljskoj, sve karte su u igri - kaže Zrenjaninac, Slobodan Boba Tajčević, iskusni reprezentativac Srbije.

Nikola Matijević, takođe ponikao u gradu na obalama Begeja, uz dres sa državnim grbom, nastupa za kuvajtski Al Arabi.

- Ovo je prilika da pozovem ljubitelje futsala, velika šansa za našu generaciju i tim koji ima potencijal i sigurno mu je mesto među elitnim svetakim majstorima futsala, juna naredne godine u Uzbekistanu, samo se za to valja izboriti - iskren je Matijević.

Pobeda u Zrenjaninu 2018. godine

Kristalna dvorana, pre pet godina, 30. oktobra 2018. godine bila je poprište prijateljskog odmeravanja snaga Srbije i Poljske, u toj utakmici pobedila je Srbija 3:1, pa neka tako bude i sada.

BONUS VIDEO -  POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)