OD MARTA NAPADAJU FAJNAL-FOR LIGE ŠAMPION: Vaterpolisti Novog Beograda će 15. decembra saznati rivale u četvrtfinalnoj grupi

S. K.

07. 12. 2023. u 13:25

NISU se igrali sa ugledom u Sabadelju. Vaterpolisti Novog Beograda su pobedom nad vicešampionom Španije (11:7) osvojili prvo mesto u grupi A Lige šampiona, koje će im omogućiti nešto lakše rivale u četvrtfinalnoj grupi. S kim će se boriti za Fajnal-for od 6. do 8. juna iduće godine, verovatno na Malti, saznaće na žrebu, 15. decembra. Istog dana Crvena zvezda će dobiti protivnika u osmini finala Evrokupa.

ОД МАРТА НАПАДАЈУ ФАЈНАЛ-ФОР ЛИГЕ ШАМПИОН: Ватерполисти Новог Београда ће 15. децембра сазнати ривале у четвртфиналној групи

miloš vukadinović

Puleni Živka Gocića će u svojoj grupi imati jednu prvoplasiranu ekipu iz prve, grupne, faze (Pro Reko, Ferencvaroš, Barseloneta), kao i dve drugoplasirane (Olimpijakos, Jadran Split, Marselj). Prvo kolo četvrtfinalnih grupa je 8. i 9. marta, a poslednje, šesto, 14. i 15. maja iduće godine. Prve dve ekipe iz obe grupe izboriće plasman na fajnal-for.

Novobeograđani su aktuelni vicešampioni Evrope i sigurno je da će sve učiniti da se domognu završnog turnira kako bi ponovo pokušali da osvoje trofej. Ono što treneru Gociću ne ide naruku je da na tromesečnoj pauzi zbog EP od 4. do 16. januara u Hrvatskoj i SP od 2. do 18. februara u Dohi neće moći da računa na 11 igrača, koji će biti na pripremama svojih reprezentacija.

Crvena zvezda je u grupi C Lige šampiona osvojila treće mesto i preselila se u Evrokup. Biće povlašćena na žrebu za osminu finala, a protivnik će joj biti jedna drugoplasirana ekipa iz grupne faze Evrokupa. Utakmice poslednjeg kola igraju se 9. decembra i u ovom trenutku se zna da je francuski Turkoan drugi u grupi A i riječko Primorje u grupi C. U grupi B se za prva dva mesta bore Savona (12 bodova), Vašaš (10) i Honved (8), a u grupi D Panionios (11), Primorac (9) i Ortiđa (6).

Šabac se oprašta

ŠABAC je sjajno počeo u grupi C Evrokupa, ali je posle dve pobede kod kuće izgubio sva tri meča u gostima od Hanovera, Primorja i BVSC-a. "Čivijaši" u subotu (19.00) u poslednjem kolu dočekuju Hanover i imaju priliku da se pobedom oproste od Evrope. Primorje u subotu od 20.00 u Rijeci igra sa BVSC.

TABELA: BVSC 12, Primorje 9, Šabac 6, Hanover 3 boda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)