TRI ZADATKA ZA SRPSKE RUKOMETAŠICE: Izboren je drugi krug Svetskog prvenstva, ali...

S. K.

06. 12. 2023. u 09:36

IGRALE su se i sa svojim, ali i sa našim živcima. Rukometašice su se dugo mučile sa neukim Čileankama i tek u nastavku su koliko-toliko zaigrale dobro da bi ostvarile očekivanu pobedu od 30:16 (10:6). Tako su ispunile cilj, plasirale su u drugu rundu SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

ТРИ ЗАДАТКА ЗА СРПСКЕ РУКОМЕТАШИЦЕ: Изборен је други круг Светског првенства, али...

FOTO: Tanjug/AP

Sanju Radosavljević i drugarice u grupi 3 u četvrtak očekuje duel sa Poljskom, u subotu sa Nemačkom, a u ponedeljak sa Japanom. Biće to i prilika da pokažu da mogu daleko više nego što su pokazale sa Čileankama.

Očajne su bili Srpkinje u prvom poluvremenu. Delovale su odsutno, dekoncentrisano, previše su grešile i omogućile slabim Čileankama da čak u jednom trenutku i povedu (3:4). Promašivale su naše i zicere, tako da se istakla golmanka Kortez. Igru svojih izabranica zapanjeno je gledao i selektor Uroš Bregar, koji nije mogao da veruje da devojke mogu da budu toliko nemoćne protiv ekipe veoma skromne tehnike.

Početak meča nije nagoveštavao veoma slabu igru naših rukometašica. Golovima Lovrićeve i Bojičićeva već u četvrtom minutu vodile su sa 3:0. I onda su posle dva isključenja, potpuno stale, postale trapave, neprepoznatljive, bez energije i Čileanke, na zaprepašćenje svih nas, prave seriju od 4:0 za 4:3 u 15. minutu.

Tek posle 13 minuta naše su prekinule post u napadu. Proradila je Aleksandra Stamenić, koja je sa četiri gola omogućila našoj selekciji da zaigra mirnije i povede sa 10:5. I na ovom šampionatu devojke su pokazale još jedno lice, ono koje ni one ne bi voleli nikako da vide.

Nekako nezainteresovano su delovale na početku drugog dela, što su skromne rivalke umale da kazne sa tri gola i "priprete" - 10:9. Tek tada su naše devojke shvatile da su se previše poigravale sa svojim ugledom, zaigrale su malo agresivnije, brže, proradila je kontra, raspucale su se Radević i Jovović i brzo su se naše odlepile na 17:9. Srpkinje više nisu smanjivale gas, povećavale su prednost i na kraju su meč završili sa prihvatljivih plus 14. Uostalom, ova utakmica je samo donosila plasman u drugu fazu, ne i bodove.

Ipak, ako žele da što više napreduju moraće protiv Poljakinja, Nemica i Japanki da igraju daleko angažovanije, odlučnije, disciplinovanije sa što manje grešaka. Samo tako mogu da ostave što bolji utisak, ali i da ostvare pristojan plasman na SP.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu