ČETIRI ŽELJE - JEDAN TROFEJ: U Šapcu počinje finalni turnir Kupa Srbije za vaterpoliste

S. K.

01. 12. 2023. u 19:33

NIKO ne obećavaju, niti preti, ali svi se nadaju trofeju. U Šapcu danas počinje borba za osvajanje Kupa Srbije. Pehar brane vaterpolisti Crvene zvezde, najveći favoriti su igrači Novog Beograda, iz senke prete Partizan i Radnički. Ko će se radovati saznaćemo u nedelju.

ЧЕТИРИ ЖЕЉЕ - ЈЕДАН ТРОФЕЈ: У Шапцу почиње финални турнир Купа Србије за ватерполисте

FOTO: M. Vukadinović

U sutrašnjim polufinalnim mečevima sastaće se stari rivali: Novi Beograd - Partizan, Crvena zvezda - Radnički.

- Maksimalno smo spremni i motivisani. Očekuje nas treći duel sa Partizanom, dosada najbitniji. Oni imaju mladu ekipu, koja i te kako zna da igra vaterpolo, takmo da neće biti lako. Učinićemo sve da odigramo na najvećem mogućem nivou i učinićemo sve da izborimo finale. Kup je specifično takmičenje, igra se na ispadanje, tako da sada ne razmišljamo o drugoj utakmici. Pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da dođemo do trofeja koji još nismo osvojili - ističe strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Kormilar Partizana Miloš Korolije naglašava da njegova ekipa ne izlazi na megdan šampionu sa belom zastavom:

- Biće to još jedan duel dve različite ekipe, jedne iskusne i vrlo kvalitetne i nas, koji imamo jednu od najtalentovanijih ekipa u Evropi. Pokušaćemo da neiksustvo nadoknadimo angažovanošću, željom, sportskim ponosom. U meč ulazimo ne da bismo čestitali protivniku, već da možemo da ih iznenadimo.

Starteg Crvene zvezde Aleksandar Filipović ističe da misle samo na polufinalni duel sa Radničkim:

- Mada smo ih pobedili dva puta Kragujevčani su pokazali da su i dalje veoma kvalitetni, tako da nema opuštanja.Mi smo od početka sezone pokazzali da možemo da odigramo kvalitetno i nadam se ako budemo na našem nivou i uradimo sve što smo se dogovorili da možemo da izborimo finalu. A tek kada to ostvarimo, razmišljaćemo o borbi za trofej. Mi smo iskusna ekipa, četiri godine smo zajedno, verujem da smo zreliji, a imamo iskustvo osvajanje trofeja.

Miloš Ostojić, pomoćni trener u Radničkom očekuje da njegova ekipa pruži maksimum:

- Nadam se da ćemo odigrati maksimalno koncetrisano, bez velikih grešaka i nadamo se najboljem. Ekipa je u odnosu na prošlu godina dosta mlađa, ali i veoma motivisana.

Raspored

Polufinale - subota

Novi Beograd - Partizan 18.00

Crvena zvezda - Radnički 20.30

Finale - nedelja

NBG/Par - CZV/Rad 20.15

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)