ODBOJKAŠICE SRBIJE IDU NA OLIMPIJSKE IGRE! Kakav splet okolnosti, kakva radost!

Novosti online

23. 09. 2023. u 15:50

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, bronzana sa Olimpijskih igara 2021. i vicešampion Evrope, obezbedila je plasman na Olimpijske igre - Pariz 2024.

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ ИДУ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ! Какав сплет околности, каква радост!

FOTO: CEV

Nakon današnje pobede nad Holandijom sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:20) u okviru 6. kola na turniru A grupe kvalifikacija za naredne Igre, Srbija je čekala rasplet u poslednjoj utakmici današnjeg programa u svojoj grupi. 

I, desilo se ono što su naše odbojkašice priželjkivale:

Dominikanska Republika je odigrala još jednu sjajnu utakmicu, uspela je da sa 3:1 (25:23, 21:25, 25:14, 25:14) nadigra domaćina turnira Kinu i na taj način pomogne Srbiji da izbori plasman na Olimpijske igre 2024.

Srbija će u poslednjem, 7. kolu, u nedelju 24. septembra igrati protiv Kine od 13.30 časova po našem srednjoevropskom vremenu, ali više ništa ne može da spreči odlazak srpskih odbojkašice na Igre u Pariz.

Pred poslednje kolo, Srpkinje i Dominikanke imaju po 15 bodova,  Holandija 12, Kanada  i Kina po 11, Češka 5, Ukrajina 3, Meksiko nula, a na Olimpijske igre idu dve najbolje ekipe sa ovog (kao i sa ostalih) kvalifikacionog turnira.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)