"NISU IMALE ŠANSE PROTIV NAS!" Odbojkašice Srbije priredile revanš na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, neka se spreme Čehinje

S. R.

19. 09. 2023. u 16:01

MELjU najbolje odbojkašice Srbije svoje rivalke bez milosti. Još jedna suverena, dominantna i maksimalna pobeda Maje Ognjenović i drugarica na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2024. godine u kineskom Ningbou, a u trećem kolu pala je i Kanada 3:0 (25:19, 25:17, 25:21). Naporan turnir takmičenja ne daje izabranicama Đovanija Gvideta da dišu, jer se svojim radnim obavezama vraćaju već danas protiv selekcije Češke (10.00), a potom sledi novi dan predaha.

НИСУ ИМАЛЕ ШАНСЕ ПРОТИВ НАС! Одбојкашице Србије приредиле реванш на квалификационом турниру за Олимпијске игре, нека се спреме Чехиње

FOTO: FIVB

Ništa nisu prepustile slučaju odbojkašice, izvukle su pouke iz poraza u Ligi nacije od Kanade u junu, koja je tada neočekivano odnela trijumf (3:2). Kao i obično, prednjačila je udarna igla naše reprezentacije, korektorka Tijana Bošković sa čak 25 poena.

- Zadovoljan sam pobedom, dobro smo se pripremili, baš zbog tog poraza u junu. Devojke su ušle u susret veoma koncentrisano. Igra je bila odlična, jako sam srećan, jer smo odigrali sjajnu utakmicu - istakao je za sajt OSS selektor Gvideti.

Prezadovoljna skoro perfektnom partijom bila je i Jovana Stevanović.

- Kanada je odlična reprezentacija, koja iz godine u godinu napreduje. Imaju iskusne igračice. Odigrale smo izvanrednu utakmicu od prvog do poslednjeg poena. U trećem setu je bilo padova koncentracije, malo nervoze. Nije radila video provera. Na kraju je najbitnije da smo pobedile. Odlično smo servirale, branile se, nisu imale šanse danas protiv nas - naglasila je srednji bloker naše selekcije.

Naredne protivnice su Čehinje, koje su na nedavnom šampionatu Starog kontinenta u Belgiji u četvrtfinalnom duelu prvi put u istoriji uspele da nam "otkinu" set. To je bio uvodni deo igre.

SRBIJA - KANADA 3:0

Setovi: 25:19, 25,17, 25:21

DVORANA u Ningbou. Gledalaca: 3.200. Sudije: Horveg (Australija) i Ortiz (Portoriko).

SRBIJA: Buša 4, Lazović, Popović, Jakšić, Mirković, Uzelac 9, Ognjenović 6, Pušić (libero), Bjelica, Aleksić 8, Stevanović 10, Jegdić (libero), Bošković 25 (4 as), Lozo. Poeni - napad: 45, blok: 9, servis: 8, greške rivala 17.

KANADA: Van Rik 9, Savard, Murman (libero), Vajt 8, Ogoms, Grej 9, Mitrović, King 3, Haui 9, Josef, Jost (libero), Maglio 2, Hepel, Peland. Poeni - napad: 32, blok: 7, servis: 1, greške rivala: 13. 

- Kroz ove utakmice u Kini, kao i još od EP, pokazale su kvalitet, nema mesta opuštanju. Protiv njih na EP smo imale malih problema. Odlično se brane, napadaju, ekipa su koja ne odustaje. Spremićemo se, uraditi video-analizu - uverava Stevanovićeva.

I Bianka Buša smatra da se nijedna njena saigračica neće opustiti, jer ono zbog čega su došle u Ningbo, da izvade kartu za OI, još nije ni na vidiku.

- Čehinje su nezgodna ekipa, bore se za svaki poen. Trebalo bi da pokažemo još bolju igru, jer iz utakmice u utakmicu stižu sve teži protivnici. Nadam se dobroj utakmici i pobedi - konstatovala je za sajt OSS Buša.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona