LJUBAV JAČA OD VIRUSA: Kako Maja Ognjenović uz podršku srpskih lekara igra za reprezentaciju u olimpijskim kvalifikacijama

S. K.

12. 09. 2023. u 17:29

ODBOJKAŠICE će od sutra biti jače za kapitena. Maja Ognjenović se oporavila od virusa i danas je otputovala u Ningbo, kako bi se pridružila saigračica, koje se već nekoliko dana u Šenženu pripremaju za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre. Srpkinje startuju u subotu, 16. septembra (4.00) protiv Meksika, a za dva mesta koja vode u Pariz boriće se i sa Ukrajinom, Kanadom, Češkom, Dominikanskom Republikom, Holandijom i Kinom.

ЉУБАВ ЈАЧА ОД ВИРУСА: Како Маја Огњеновић уз подршку српских лекара игра за репрезентацију у олимпијским квалификацијама

FOTO: N. Skenderija

- Imala sam par dana da iskoristim da se oporavim i odmorim od napornog EP u Belgiji. Poznato je da je pre polufinala virus ušao u našu reprezentaciju. Nije bilo prijatno, trebalo je oporaviti telo posle takvih napora i snažnog virusa koji sam imala, ali zahvaljujući doktorima i pre svega podršcu koji sam imala od lekara iz Zavoda za medicinu sporta, profesora Stevanovića sa Infektivne klinike sve je uspešno završeno - ističe za sajt OSS Maja Ognjenović.

Dok se Maja oporavljala devojke su trenirale u Šenženu, tako da će ona da im se pridruži uoči starta turnira.

- Više puta smo pričali da su kvalifikacije glavno takmičenje za nas ovog leta. Svi pričamo o Parizu, osvajanju medalje, a nismo kvalifikovane za Olimpijske igre. Ne mogu reći da je pred nama težak i zahtevan zadatak, ali ćemo moramo da odigramo par utakmica na visokom nivou, tu pre svega mislim na Kinu, Dominikansku Republiku i Holandiju. Ubeđema sam da ćemo se naći u prve dve ekipe koje će obezbediti plasman na LOI i da ćemo ovo leta završiti na najuspešniji način. Sistem takmičenja je takav da moramo da odigramo sedam utakmica za devet dana. Ali, kako je nama, tako je i drugima, imamo 15 igračica, koje kako kaže selektor Gvideti mogu u svakom trenutku da budu u startnok postavi i ne sumnjam da će svaka od nas imati podjednak doprinos i da ćemo se vratiti sa osmehom na licu - podvlači Maja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)