SRBIJA U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! Odbojkaši preskočili prvu prepreku u nokaut fazi, sledi mnogo teža

Novosti online

10. 09. 2023. u 19:37

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se među osam najboljih ekipa na Evropskom prvesntvu nakon što je u osmini finala, u Bariju, pobedila Češku sa 3-0, po setovima 25:21, 26:24, 25:21.

СРБИЈА У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА! Одбојкаши прескочили прву препреку у нокаут фази, следи много тежа

FOTO: CEV

Posle učinka 4-1 u uvodnoj fazi turnira, kada su savladane Nemačka, Belgija, Estonija i Švajcarska a doživljen ubedljiv poraz od Italije, "orlovi" su kao drugoplasirani tim A grupe za rivala na startu nokaut faze dobili trećeplasiranog iz C.

Česi, naravno, ne spadaju u evropsku odbojkašku elitu, što se videlo i na početku takmičenja kada ni u jednom od tri seta sa Poljacima nisu osvojili više od 20 poena, ali su uspeli da savladaju naše makedonske i crnogorske komšije, kao i Dansku, i tako budu na tabeli iza Poljske i Holandije.

No, jedno su bile pobede nad pomenutim ekipama, a drugo megdan sa "orlovima".

Od samog starta su srpski odbojkaši sigurnom igrom vodili, rešili prvi set u svoju korist a da nijednog trenutka nije bilo strepnje da će biti drugačije, dok je u drugom Češka bila ta koja je napre imala prednost, ali ne posle 12:13 za nju. 

Ipak, bila je daleko, daleko tvrđi orah.

Uspela je da muči suparnike u završnici deonice, da konstantno "diše za vratom" našoj nacionalnoj selekciji, a agresivnom igrom i da izjednačava četiri puta u nizu, počev od 21:21 do 24:24. Međutim, tada je Atanasijević razornim smečom kaznio čak osmi češki servis-kiks i vratio prednost Srbiji, da bi potom dvojni blok Ivović - Podraščanin doneo osvajanje seta "orlovima".

U trećoj deonici neizvenost je trajala do prilaska Čeha na 16:15. Srbija je tada svesla greške na minimum, a tom sigurnom igrom dovela rivala do nervoze, te su pogrešne procene Čeha i savršeni odgovori "orlova" bili razlog za brzi odlazak na 22:17, što je bila i najava kraja ovog meča osmine finala šampionata Evrope.

U četvrtfinalu će Srbija igrati protiv pobednika meča u kome se neporažena Poljska sastaje sa Belgijom, koja je u uvodnoj fazi pobedila samo Estoniju i Švajcarsku.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!