ENERGIJA VODI U TOP OSAM: Odbojkaši u nedelju osmini finala Evropskog prvenstva igraju sa Češkom

S. K.

09. 09. 2023. u 19:42

NOKAUT faza je uvek puna zamki. Toga su i te kako svesni odbojkaši, koji veoma oprezno iščekuju sutrašnji (18.00) duel osmine finala EP u Bariju sa neugodnom Češkom. Pobednik će se u utorak, u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Poljska - Belgija.

ЕНЕРГИЈА ВОДИ У ТОП ОСАМ: Одбојкаши у недељу осмини финала Европског првенства играју са Чешком

FOTO: OSS

Tradicija je na strani "orlova", poslednji put na evropskim prvenstvima sastali su se pre četiri godine i tada su u osminifinala slavili sa 3:0. Na tom šampionatu Srbi su u Parizu osvojili zlato. Ali, ekipa je podmlađena, kapiten Uroš Kovačević još nije zaigrao, a Česi su pre dve godine pokazali da mogu da iznenade favorita, kada su eliminisali olimpijskog pobednika Francusku.

- Meč je eliminacioni i zahteva punu koncetraciju. Česi su nam na pripremnim mečevima u Beogradu pokazali da su ozbiljan protivnik. Mi jesmo kvalitetniji od njih, ali ne smemo da zanemarimo činjenicu da imaju dosta igrača koji igraju u dobrim evropskim klubovima. Naš pristup meču mora biti kao na prethodnim duelima. Utakmica nosi određenu tenziju i s nestrpljenjem iščekujemo meč, jer nam je važno da izborimo četvrtfinale - ističe za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Kormilara "orlova" hrabri što je Kovačević počeo da trenira, ali smatra da trenutno ne može puno da pomogne ekipi:

- Verovatno ne možemo da ga koristimo u punom kapacitetu, ali mislim da Kujundžić, Perić i Ivović mogu da iznesu teret utakmice sa Česima.

Oprezan je i primač Miran Kujundžić:

- Mislim da smo spremni i da u dobrom raspoloženju, pogotovo posle pobede nad Nemačkom, dočekujemo duel sa Česima. Igrali smo sa njima dva puta u Beogradu i videli da su izuzetno neugodan protivnik. Imaju izuzetne korektore, dobre primače, tako da su nezgodan rival. U meč moramo da uđemo maksimalno oprezno, sećamo se da su na prošlom EP eliminisali Francusku i da ne budemo glavom u četvrtfinalu, već da budemo prisutni na terenu i da maksimalnom željom i energijom dođemo do pobede. Važno je da ponovimo atmosferu sa duela sa Nemcima, da svaki igrač da svoj maksimum.

Todorović: Teško i neizvesno

VUK Todorović se oporavlja od neugodne povrede i verujem da će biti spreman za duel sa Česima:

- Očekuje nas teška, psihički iscrpljujuća utakmica. U meč moramo da uđemo maksimalno pripremljeni, koncetrisani i veruje da uz dobru energiju i agresivnu, borbenu igru možemo da izborimo četvrtfinale.

RAZIGRAVANjE

OSMINA FINALA

Varna

Petak - 8. septembar

Hrvatska - Rumunija 2:3

Francuska - Bugarska 3:0

Subota - 9. septembar

Slovenija - Turska 16.30

Portugalija - Ukrajina 19.30

Bari

Subota - 9. septembar

Italija - S. Makedonija 18.00

Holandija - Nemačka 21.00

Nedelja - 10. septembar

Srbija - Češka 18.00

Poljska - Belgija 21.00

ČETVRTFINALE

Varna - 11. septembar

Slo./Tur. - Port./Ukr. (3)

Francuska - Rumunija (4)

Bari - 12. septembar

Ital./S.Mak. - Hol./Nem. (1)

Polj./Bel. - Srb./Češ. (2)

POLUFINALE

RIM - 14. septembar

P1 - Fra./Rum.

P2 - P3

SUBOTA - 16. septembar

Za bronzu 18.00

FINALE 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)