SRPKINJE U OGROMNOM PROBLEMU: Svetske šampionke po olimpijsku vizu kreću bez dve glavne igračice

Tanjug

08. 09. 2023. u 13:18

Evropsko srebro je arhivirano, sve misli su usmerene ka kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Odbojkašice Srbije će se od 16. septembra boriti za vizu, a danas je objavljen i spisak putnika za Kinu.

СРПКИЊЕ У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Светске шампионке по олимпијску визу крећу без две главне играчице

FOTO: CEV

Sa ekipom večeras neće putovati prva dva dizača sa nedavno završenog Evropskog prvenstva. Bojana Drča ovog puta neće biti deo tima, a Maja Ognjenović će se pridružiti ekipi za nekoliko dana kada se još malo oporavi od virusa koji je muči još od Brisela.

Đovani Gvideti će na put povesti 14 igračica - dizače Slađanu Mirković i Anu Jakšić, korektore Tijanu Bošković i Anu Bjelicu, libera Aleksandru Jegdić i Teodoru Pušić, primače servisa Bianku Bušu, Katarinu Lazović, Saru Lozo i Aleksandru Uzelac, srednje blokere Jovanu Stevanović, Maju Aleksić, Minu Popović i Henu Kurtagić.

Prvi meč Srpkinje će igrati 16. septembra od 4.00 po našem vremenu protiv Meksika. Drugi rival je Ukrajina, sa kojom su igrale i u grupnoj fazi EP. Taj duel je na programu 17. septembra od 10.00 časova. Posle toga će imati slobodan dan, a onda će izaći na megdan Kanadi, 19. septembra ponovo u terminu od 4.00 sata.

Četvrti rival je Češka 20. septembra od 10.00 časova, a sledeći dan je ponovo slobodan. Protiv Dominikanske Republike će igrati 22. septembra (4.00), a 23. je protivnik Holandija. U poslednjem kolu 24. septembra od 13.30 Srbija će se sastati sa Kinom.

Utakmice na ovom kvalifikacionom turniru će se igrati u Ningbou. Preostala dva nadmetanja održaće se u Tokiju i Lođu. Po dve najbolje selekcije iz svake grupe obezbediće plasman na Olimpijske igre - ukupno šest.

Francuska je kao domaćin sigurni učesnik - to znači da će posle septembarskih kvalifikacija biti poznato sedam učenika. Preostalih pet reprezentacija znaće se 17. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024. Na osnovu rang-liste FIVB biće određeni ostali učesnici, a prioritet će imati selekcije sa kontinenata koji u tom trenutku nemaju kvalifikovane reprezentacije, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.

GRUPA A (Kina, Ningbo)

Kina, Srbija, Dominikanska Republika, Holandija, Kanada, Češka, Meksiko, Ukrajina

GRUPA B (Japan, Tokio)

Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentina, Peru

GRUPA C (Poljska, Lođ)

Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja, Slovenija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)