JOVANA I NIKOLAJ JURE FINALE: Naši skifisti sutra u polufinalu na SP u Beogradu pokušaće da izbore trke za medalje

S. K.

07. 09. 2023. u 12:18

ZAVESLAJ do finala i Olimpijskih igara u Parizu 2024. Skifisti Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov pokušaće sutra u polufinalu SP u veslanju na beogradskoj Adi Ciganliji da se domognu nedeljnog A finala, koje bi osiguralo francusku vizu, ali i borbu za medalju. Ukoliko veslaju u B finalu moraće da budu među tri najbolja, jer devet takmičara u skifu ide na najveće sportsko takmičenje.

ЈОВАНА И НИКОЛАЈ ЈУРЕ ФИНАЛЕ: Наши скифисти сутра у полуфиналу на СП у Београду покушаће да изборе трке за медаље

FOTO: Privatna arhiva

Prvi će na stazu izaći Nikolaj Pimenov, čija polufinalna trka počinje u 10.05. Za prva tri mesta, koja vode u A finale boriće se sa Davideom Munolom (Italija), Simonom van Dorpom (Holandija), Nilsenom Sverijem (Danska), Tomasom Mekintišom (Novi Zeland i Japancem Rjutim Arakavom.

Deset minuta kasnije svoju borbu za finale počinje Jovana Arsić. Srpkinji su rivalke: Virdžinija Dijaz Rivas (Španija), Desislava Angelova (Bugarska), Ema Tvig (Novi Zeland), Karolin Florijan (Holandija) i Aleksandra Fester (Nemačka). Prve tri idu u A finale, a druge tri u B finale.

Zbog mogućnosti nepovoljnih vremenskih prilika Svetska federacija može da promeni termine polufinalnih i finalnih trka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)