SRBIJA ODUŠEVILA SVET: Završena Školarijada u Riju, a naši učesnici nose sjajne utiske

Novosti online

01. 09. 2023. u 16:09

PO ko zna koji put školski sport je pokazao da je omiljen kod dece. Svetska Školarijada održana je drugi put u svojoj istoriji a grad Rio de Žaneiro bio je sjajan domaćin. Treba podsetiti da je naš Beograd, pre dve godine bio domaćin prve svetske Školarijade.

СРБИЈА ОДУШЕВИЛА СВЕТ: Завршена Школаријада у Рију, а наши учесници носе сјајне утиске

ISF

Utisci su odlično a preko 2.200 učesnika iz 44 zemlje takmičilo se u čak 18 sportova. Održane su sjajne ceremonije otvaranje i zatvaranja i uz zvuke sambe, školarci kućama odlaze prezadovoljni. 

ISF

- Ovo su zaista lepe stvari. Školski sport je veoma važan u odrastanju dece celog sveta. Vraćamo se iz Brazila zadovoljni. Imali smo predstavnike u basketu tri na tri i stonom tenisu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Glavni cilj je bio da klinci učestvuju na talmučenjima a onda i da upoznaju puno novih drugova iz inostranstva. Uz to basketašice iz Sremske Mitrovice osvojili su bronzanu medalju i dodatno ulepšati učešće Srbije. Klinci, njihovi nastavnici i koordinatori videli su i sjajan olimpijski kompleks, gde su održane OI 2016. godine - istakao je  Željko Tanasković, član IO Svetske federacije školskog sporta ISF i predsednik Saveza za školski sport Srbije.

ISF


Uz naše sportiste školarce bili su  koordinatori školskog sporta Srbije, Jovan Lekić (Zrenjanin) i Radoslav Svirčev (Subotica), dok su Beogradsku asocijaciju za školski sport predstavljali Slobodan Đurić (generalni sekretar) i Momčilo  Stanojković (sportski direktor).

ISF

U Savezu za školski sport Srbije nastavljaju sa daljim aktivnostima, uz finansijsku pomoć države Srbije i Ministarstva sporta. Održan je Upravni odbor saveza, na kome se govorilo o uspesima i narednim planovima za preostali deo takmičenja u ovoj godini.

ISF

Kruna uspešne sezone sledi u oktobru, kada će se u Beogradu okupiti 16 najboljih država sveta na Svetskom prvenstvu u futsalu, za srednjoškolce.

BONUS VIDEO: Bože pravde usred Zagreba 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)