BUĐENJE SA ATANASIJEVIĆEM: Odbojkaši u drugom meču Evropskog prvenstva uhvatili zalet za derbi

S. K.

31. 08. 2023. u 23:00

TRADICIJA je odbranjenja. Odbojkaši su i na EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu nastavili pobednički niz u duelima sa Belgijancima – 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20). Srbi nemaju vremena za predah, jer ih već sutra (21.00) očekuje okršaj sa svetskim i evropskim prvakom, Italijom.

БУЂЕЊЕ СА АТАНАСИЈЕВИЋЕМ: Одбојкаши у другом мечу Европског првенства ухватили залет за дерби

FOTO: N. Paraušić

U veoma uzbudljivom meču „orlovi“ su se trgli posle ulaska Aleksandra Atanasijevića. Miljenik domaće publike u Peruđi probudio je ratnički duh u svojoj ekipi, sjajnim servisima i smečevima okuražio je saigrače, koji su od trećeg seta dominirali na terenu. U drugoj polovini meča osim Atanasijevića nezdarživi u napadu bili Perić i Podraščanin, odbrana se stabilizovala, tehničar Todorović je postao nepredvidiv, što je do tada sigurne Belgijance poremetilo i primoralo da prave greške u ključnim trenucima.

- Jako važna pobeda za nas. Posebno mi je drago što je Atanasijević uspeo da probije taj pritisak. Peruđa je njegov grad, oseća se ovde jako dobro, publika je došla zbog njega, Pokazao je koliko je veliki igrač, da je njegova energija potrebna ovom timu. Sjajan je bio i Luburić, ali smo usporili u drugom setu i ta promena nije bila suštinska, ali je bila značajna da pobedu iznesemo do kraja...Utakmica sa Italijom će biti sjajna za nas. Uvek je inspiracija igrati u Italiji protiv svetskog i evropskog prvaka – rekao je za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

U prvom setu vođena je izjednačena borbe, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Kada su Belgijanci poveli sa 22:20, eksplodirao je na servisu Miran Kujundžić, koji je omogućio „orlovima“ da serijom 5:0 preokrenu za 1:0.

U drugom setu kod 9:8 za Srbiju usledila je ubitačna serija Belgijanaca od 7:1 za 15:10, od koje se naši nisu oporavili do kraja seta. Tada je u finišu drugog čina ušao Atanasijević i najavio preokret od trećeg seta. Krenuli su Srbi silovitije da serviraju, poremetili su prijem Belgijanaca, proradio je i blok, dok je napad bio nezadrživ. Rival se nije lako predavao, ali nije imao snagu za preokret.

SRBIJA – BELGIJA 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20)

DVORANA: „Pala Barota“ u Peruđi. Gledalaca: 2898. Sudije: Valentar (Slovenija) i Porvaznik (Slovačka).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Krsmanović 9, Ivović, Kujundžić 8, Batak, Perić 15, Atanasijević 16, Mašulović, Luburić 6, Krsteski (libero), Podraščanin 10, Todorović 2, Nedeljković. Poeni – napad: 56, blok: 5, servis: 5, greške rivala: 27 (20 iz servisa).

BELGIJA: Koks 1, Dero 15, D'Halst 1, Verhaneman, D'Hir 10, Desmet 15, Van Hojvegen, Roti, Tis 2, Ribers (libero), Van de Velde 3, Regers 19, Perin (libero), Fransen. Poeni – napad: 51, blok: 12, servis: 3, greške rivala: 21 (13 iz servisa).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)